Mirna Jukić odlična, tata Željko i dalje ratuje

HRVATSKA plivačica s austrijskom putovnicom, Mirna Jukić, natjecat će se u subotu za svoje drugo zlato na plivačkom EP-u u Eindhovenu.

Jukić je vodila gotovo cijelu prvu polufinalnu utrku na 200 metara prsnim načinom završivši je na kraju na drugom mjestu, 33 stotinke sekunde iza Ruskinje Julije Jefimove (2:25.46). Drugo mjesto u prvom polufinalu bilo joj je dovoljno i za drugo mjesto u ukupnom redoslijedu polufinalistica.

Dvadesetdvogodišnja Vukovarka uzela je već u Eindhovenu zlato na dvostruko kraćoj dionici.

Mirna Jukić opet je u ligi s najboljim svjetskim prsašicama.

"Bilo je u redu. Četiri djevojke konkuriraju za tri medalje. Učinit ću sve što mogu." - obećala je Mirna austrijskim novinarima, koji pretpostavljaju da će se boriti za srebrnu medalju s Ruskinjom Jefimovom i Britankom Balfour, dok je druga Ruskinja, Aleksejeva, u ovom trenutku ipak ispred nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin otac i trener Željko pak nastavlja ratovati s Bečkim sportskim savezom, s kojim već godinama ima problema pri realizaciji treninga.

"U osam godina, koliko smo ovdje, bečki savez nije napravio ništa za vrhunski sport. Svi su vrhunski plivači Bečani: Markus Rogan, Fabienne Nadarajah, Sebastian Stoss, Birgit Koschischek... Nitko od njih ne pliva za Bečki plivački klub. To valjda dovoljno govori." - kazao je Željko Jukić.
 
 EP u plivanju, 200 m prsno za plivačice, polufinale:

1. Jefimova (RUS) 2:25.46
2. Jukić (AUT) +0.33
3. Aleksejeva (RUS) +0.54
4. Balfour (VBR) +2.44

Totalsport
Foto: Index(arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara