Mirna Jukić ostaje bez austrijskih sponzora zbog navijanja za Hrvatsku?

HRVATICA Mirna Jukić koja je 2000. godine uzela austrijsko državljanstvo kako bi napredovala u plivačkoj karijeri, našla se na udaru austrijskih medija, te bi mogla ostati bez sponzora zbog toga što je tijekom Davis Cupa susreta između Hrvatske i Austrije navijala za Hrvatsku.

Naime, austrijski "Kleine Zeiting" žestoko je kritizirao Mirnu Jukić jer je u razgovoru za ORF odbila odgovoriti na pitanje za koju zemlju kuca njezino srce.

Mirna je, naime, na susretu Hrvatske i Austrije u Grazu u majici s logotipom "Bundeskanzleramta", jednog od ureda austrijske vlade, odnosno svog glavnog sponzora "Wustenrota", sjedila među hrvatskim navijačima i, naravno, navijala za Hrvatsku.

Plivačica je u razgovoru za Novi list pojasnila o čemu se zapravo radilo: "U pauzi trećeg seta novinar ORF televizije me zamolio za kratki intervju. Pristala sam, kao i uvijek. Gospodin mi je postavio nekoliko bezobraznih pitanja, a ja sam mu odgovorila istom mjerom. Pitao me nešto u stilu za koga kuca moje srce. Rekla sam mu da će pobijediti bolji i neka misli što hoće. Čovjek se naljutio i u komentaru poručio naciji da sam u Austriju došla uzeti novce, a ne napredovati u karijeru. Strašno."

"Svi koji me dobro poznaju znaju da sam navijala za Hrvatsku, a ne protiv Austrije. Tko je dovoljno pametan zna kako se osjećam." - dodala je.

"Čula sam da sponzorima nije drago, da bi moglo biti problema. Nadam se da će sve biti u redu. Neka misle što hoće, no Austrijanci ne mogu kupiti moje osjećaje." - zaključila je Mirna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara