Mizuno: Ući ću u otvorenu razmjenu udaraca s Cro Copom!

Mizuno: Ući ću u otvorenu razmjenu udaraca s Cro Copom!

CRO COP je sletio u Japan gdje ga u subotu ujutro po hrvatskom vremenu očekuje prva borba nakon potpisa za novu japansku organizaciju Dream. I sam je jučer u zagrebačkoj zračnoj luci dobro raspoložen priznao da ne zna previše o svom protivniku Tatsuyi Mizunu čije ime je doznao doslovno u posljednji čas, ali i da je siguran u svoju pobjedu.

U Japan bez trenera i sparing partnera

Filipović će prvi puta u Japanu boraviti bez svog dugogodišnjeg trenera i sparing partnera Igora Pokrajca koji, kako je sudbina htjela, u isto vrijeme također ima dogovorenu borbu u nizozemskoj prijestolnici. Drugi važan dio Cro Cop teama, trener Marijan Žižanović također nije otputovao zbog puno banalnijeg razloga; zametnute putovnice, pa će Mirku društvo u Japanu praviti njegov menadžer i veliki prijatelj Zvonimir Lucić. Uoči samog leta Filipović je otkrio novinarima da će nakon prve borbe u Japanu biti podvrgnut lakšoj operaciji lakta koja ga ne bi trebala omesti u pripremi za sljedeću borbu. Na svom službenog blogu otkrio je da je ozljeda posljedica jačeg udarca koji je pretrpio prije nekoliko tjedana na treningu, nakon kojeg se pojavio manji hematom koji mu uzrokuje bol. Operaciju bi trebao izvesti doktor Bojanić.

Cro Cop: Prvi put ću se boriti ovako, na slijepo!

Japanski organizatori obećali su hrvatskom borcu pripremiti video snimke Mizunovih borbi kako bi Filipović barem letimično dobio sliku o borcu s kojim će u u subotu ući u ring u dobro mu poznatoj Saitama areni gdje je posljednji put nastupio u finalu Grand Prixa prije godinu i pol dana.

Ne treba posebno naglašavati da je Cro Cop u Japanu dočekan kao božanstvo i da njegova popularnost unatoč propaloj američkoj epizodi nije niti najmanje izblijedjela.

"Zadovoljan sam što sam se vratio u Japan. Osjetio sam nostalgiju, ljudi me tu poštuju", izjavio je Filipović japanskim novinarima i pokušao objasniti zašto nije uspio pokazati svoje borilačke vrijednosti u američkom kavezu.

"Nakon Grand Prixa, koji sam savršeno odradio, jednostavno je nastao određeni zamor, posebno u mentalnom smislu", dodao je.

Ponovio je da o Mizunu ne zna previše i da ga ne brine povratak iz kaveza u ring.

"Još uvijek nisam vidio niti jednu snimku mog protivnika. Ovo je koliko se sjećam prvi puta da ću se ovako boriti, praktično na slijepo. Jednostavno ću ući unutra i boriti se onako kako mogu. Mislim da prilagodba s kaveza na ring nije potrebna. Zbog toga ne bi trebalo biti problema."

Mirko je kako i priliči, rekao par lijepih riječi i o organizaciji koja je otkupila njegov ugovor od UFC-u i za koju će odraditi minimalno tri borbe koliko stoji u njegovom ugovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim ovo samo ja, već i drugi borci. Nema sumnje da će Dream napraviti sve da napravi odličnu atmosferu i odlične uvjete za borce i da od svega napravi jako kvalitetan događaj."

Mizuno: Voli bih ući u otvorenu borbu s Cro Copom!

Do prije par dana potpuno anonimni Tatsuya Mizuno, nakon odustajanja Le Bannera, Mighty Moa i Nakaa, dobio je priliku ući u ring s jednim od najmoćnijih udarača uopće u svijetu mješovitih borilačkih sportova. Barem prema prvim izjavama uoči borbe, japanski džudaš ne zvuči pretjerano impresionirano i najavljuje otvorenu borbu.

"Htio bih ući u otvorenu borbu s Mirkom, ali ukoliko želim pobijediti morat ću borbu dovesti u parter. Mirko je sjajan borac, ali mislim da imam šanse. Prilika će sigurno doći tijekom meča, a ja ću je probati iskoristiti.", izjavio je i dodao:

"Nisam imao previše vremena za pripremu, ali sam u dobroj formi, radio sam naporni i idem pobijediti."

Predsjednik Dreama: Ukoliko Mizuno pobjedi, borit će se protiv Fedora!

U moguće iznenađenje, čini se,  vjeruje i predsjednik Dreama Keiichi Sasahara koji je Mizunu obećao borbu protiv svjetskog prvaka Fedora Emelianenka ukoliko uspije pobijediti hrvatskog borca.

"Ovo će biti dosta nezgodna borba za Mirka jer može malo toga dobiti, a puno toga izgubiti. Mizuno će dati sve od sebe, u to sam siguran, a ako uspije iznenaditi Mirka dogovorit ćemo mu borbu s Fedorom", izjavio je Sasahara.

M.P.
Foto: Dreamofficial.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara