Mlada repka odjednom hit: Nakon Kalinića, vraća se i Rakitić!

Mlada repka odjednom hit: Nakon Kalinića, vraća se i Rakitić!

Tekst: P.V.
Foto: Index

NIKOLA KALINIĆ vraća se u mladu reprezentaciju Hrvatske! Potvrdio nam je to Zorislav Srebrić koji je jučer, zajedno s Draženom Ladićem, u Engleskoj razgovarao s napadačem Blackburna. "Čini se da mu je naš posjet donio i malo sreće jer nije bilo predviđeno da bude niti rezerva pa je na kraju ipak igrao pola sata protiv Chelseaja", kaže Srebrić koji je gledao utakmicu u kojoj je Kalina momčad poražena s velikih 5:0.

"Razgovori su bili vrlo uspješni. Dosta smo razgovarali o njegovoj poziciji u klubu, u smislu adaptacije i promjena načina života pa smo vrlo brzo došli i do obaveza prema reprezentaciji", priča nam Srebrić uz objašnjenje da je Kalinić s oduševljenjem prihvatio poziv da se opet pridruži U21 reprezentaciji koju čekaju ključni kvalifikacijski ogledi za Europsko prvenstvo protiv Cipra i Slovačke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo kako Kaliniću mlada reprezentacija nije uvijek bila prioritet pa je često iz Hajduka znala stizati liječnička dokumentacija prema kojoj nije bio spreman za utakmice Ladićeve selekcije. No, sada kad je mlada vrsta postala popularna nakon utakmice protiv Srbije, a seniorska reprezentacija nije izborila put u JAR, Kalinić se odlučio vratiti pod Ladićevo okrilje. No, Srebrić tvrdi da Kalinićeva predanost mladoj reprezentaciji nikad nije bila upitna. Problem je, kaže glavni tajnik HNS-a, bio jedino u Kalinićevoj formi.

"Kalinić nikad nije odbio igrati za Hrvatsku, ja sam bio svjedok svih tih događaja. Upitna je bila jedino forma, ali nikad nije bilo pitanje hoće li se on odazvati ili ne. U jučerašnjem razgovoru izrazio je zadovoljstvo što može igrati za bilo koju selekciju Hrvatske", kazao je Srebrić u razgovoru za Index.

Iduća misija Dražena Ladića bit će u mladu reprezentaciju "privesti" Dejana Lovrena, ali i Ivana Rakitića. "Ovo je natjecanje izuzetno važno i zanimljivo", kaže Srebrić i dodaje kako je siguran da će se stožeri mlade i seniorske reprezentacije lako dogovoriti oko igrača koje mogu koristiti i jedni i drugi. No, također ističe kako ne treba zanemariti ni prijateljske susrete Bilićeve reprezentacije jer je svaka takva utakmica dio priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2012. "No, vjerujem da će izbornici pronaći način da podmire potrebe i ciljeve obje reprezentacije", ponavlja Srebrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara