Modrić: Moramo se naviknuti da nema Eduarda

LUKA MODRIĆ već duže vrijeme nije onaj stari. Na kilometre se vidi da Dinamov kapetan nema strpljenja; prisjela su mu pitanja novinara i navijača, prisjelo mu je što se njegovim imenom lemantira u raznim prilikama, a mora da mu je pomalo prisjeo i Mamićev Dinamo. Modrić je nevoljko odradio manekensku gažu na predstavljanju novog dres, na većinu je pitanja odgovarao nevoljko, a na neka od njih - nikako.

Na listu zabranjenih tema (odlazak iz Dinama i Dinamo uopće) Modrić je pridodao i aktualna događanja na relaciji Bilić - Marković.

"Dobro, zašto se to mene pita? Rekao sam da ne želim odgovarati na takve stvari, pa na što vam ja ličim?" - pomalo je rastreseno odgovarao najvrjedniji igrač lige.

Iako je u ovoj prilici ostao suzdržan, otprije je poznato što Modrić misli o Bilićevom (ne)odlasku. U stavu "nedostajao bi nam, ali koga nema bez njega se može i mora", Modriću se pridružio i još jedan kvadratićasti maneken, Mario Mandžukić.

S obojicom smo porazgovarali o reprezentaciji, prema su njihova odrediša različita. Luka će za Glasgow, a Mario za Čakovec.

"Protiv Nizozemske smo odigrali jako loše i od toga ne treba bježati. Trebamo se okrenuti Škotskoj, a ja vjerujem da ćemo se pokazati u puno boljem svjetlu. Pokazali smo da nam odlazak na Otok paše. Ne razmišljam hoće li Škoti biti u punom sastavu, jer su poznati kao borci i nikad se ne predaju. Njeguju svoj poseban stil igre. Pobjeda bi bila odličan motiv i puno bi nam značila za podizanje raspoloženja i samopouzdanja uoči Eura." - kaže Luka.

Palo je i nekoliko razmišljanja o Euru. Novi dres spreman je za četvrtfinale, no je li spremna i Bilićeva momčad? Na Hampden Parku ćemo po prvi puta vidjeti kakvi smo bez Eduarda koji je najzaslužniji za plasman Hrvatske na EP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema jamstva da ćemo proći skupinu. No, osobno vjerujem da hoćemo. Što se Eduarda tiče, moramo se naviknuti da ga nema i pokušati ga što bolje nadomjestiti. Igrat ćemo za njega, velikim dijelom." - dodao je Dinamov kapetan.

Mandžukić: Dres je lijep, još da mi je i zaigrati u njemu...

"Lijep je osjećaj predstaviti novi dres. Zaista izgleda predivno i sretan sam jer smo ga ja i moji suigrači iz Dinama među prvima probali. Još da mi je i zaigrati u njemu u Glasgowu..." - započeo je Dinamov napadač.

Istina, ne ide mu u posljednje vrijeme, ali opet se nije nadao da će od potencijalnog reprezentativca dogurati do klupe za rezerve. Šteta što Dinamov kodeks ponašanja igračima ne dozvoljava istupe u medijima, pa Mandžukić nije želio o golgeterskoj suši. No, pogled ( i statistika) odaju napadača kojem silno nedostaje njegovo glavno oruđe.

"Da, i ja se nadam da će konačno krenuti na bolje. Ne razmišljam toliko o tome što nisam pozvan za Glasgow. Izbornik najbolje zna koga je pozvao i zašto. Moje je da igram za mladu reprezentaciju i predstavim se u što boljem svjetlu. S izbornikom Ladićem slažem se čak i bolje nego prije incidenta kojeg smo imali." -  priča nam Mario.

D.R.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara