MOO: Devet gradova u borbi za OI 2012

DEVET je gradova poslalo službene kandidature za domaćina Olimpijskih igara 2012. na isteku roka za prijave koji je propisao Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Domaćin OI 2012 bit će jedan od sljedećih gradova - Havana (Kuba), Istanbul (Turska), Leipzig (Njemačka), London (Velika Britanija), Madrid (Španjolska), Moskva (Rusija), New York (USA), Pariz (Francuska) i Rio de Janeiro (Brazil).
MOO će na zasjedanju u srpnju 2005. u Singaporeu odlučiti o domaćinu, no izvjedno je da će prije toga datuma lista kandidata nakon mnogobrojnih provjera biti svedena na četiri ili pet gradova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik MOO-a Jacques Rogge kazao je kako će nakon prvoga kruga provjere kandidature do svibnja 2004. u konkurenciji ostati šest ili sedam gradova. Među njima će vjerovatno biti New York, London, Pariz, Moskva i Madrid, ukoliko u narednih godinu dana ovi gradovi ne povuku svoje prijedloge kandidature, tvrde stručnjaci, koji dodaju kako je zasad bez šansi Havana, dok Leipzig, Istanbul i Rio moraju dodatno "obogatiti" svoju ponudu.

Od gradova-kandidata Igre su već organizirali Pariz (1900, 1924), London (1908, 1948) i Moskva (1980).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara