MOO: ROGGE UTEMELJIO KOMISIJU O "SLUČAJU JONES"

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge potvrdio je u utorak kako je utemeljio posebnu disciplinsku komisiju koja će istražiti optužbe protiv američke sprinterice Marion Jones. L

Optužbe koje je protiv Marion Jones iznio šef laboratorija BALCO Victor Conte iznimno su ozbiljne i MOO će učiniti sve kako bi se saznala istina, kazao je Rogge, dodavši kako će Komisija svoja saznanja iznijeti Izvršnom odboru MOO-a.

Prošloga tjedna šef kontroverznog BALCO laboratorija Victor Conte, koji je optužen zbog distribucije nedozvoljenih stimulativnih sredstava, izjavio za TV-mrežu ABC kako je na svoje oči vidio da Marion Jones koristi steroide koje je razvio u svom laboratoriju. Ustvrdio je kako je suradnja s Marion Jones započela prije OI u Sydneyu, te da je nastavljena i nakon Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora sportašima se mogu oduzeti medalje ako ih se uhvati u korištenju dopinga unutar roka od tri godine od održavanja Igara.

Marion Jones je na OI u Sydneyu 2000. osvojila pet medalja, od čega tri zlatne. Poznata atletičarka, koja nikad nije bila pozitivna na doping testu, ustraje u tome da nije uzimala nedozvoljena stimulativna sredstva.

(Hina) xrš yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara