Mourinho čeka McClarenov kiks

SILOVITO poput munje se Otokom proširila vijest da Jose Mourinho na ljeto namjerava zasjeti na klupu engleske reprezentacije. Kad dođe dan rastanka s Chelseajem, a doći će sve da Portugalac pospremi tri trofeja, a Steve McClaren u međuvremenu ne promijeni radne navike, u FA-u će najozbiljnije razmišljati o Mourinhovoj kandidaturi. 

Mušićavi se trener povjerio intimusima, a njegove su riječi u nedjelju postale glavni sastojak naslovnica. Razlika je, tu i tamo, tek u interpunkcijskom znaku.

Portuglacu se ne ide s Otoka, ženi i djeci svidjela se klima, ali tvrdi da ipak ne bi ulazio u novu premierligašku avanturu. A koliko god pilio naopako, teško je povjerovati da mu se zaista ostaje na Stamford Bridgeu.
 
- Odlazite sljedeće sezone?

 -Ne znam, nitko mi nije rekao.

Tako si, uz svesrdnu pomoć medija, već tri mjeseca predbacuju Mourinho i ruski gazda. Ako je nekad u njihovom odnosu vladala napetost, danas se teško može reći da taj odnos uopće postoji. Dvojac ne može pod isti krov, niti u istu prostoriju. 

A kad nezadovoljstvo kulminira, FA mora brzo reagirati. Insideri već spominju cifru od 15 milijuna funti, koliko bi koštala Mourinhova trogodišnja vrijednost. 6. lipnja krezubi engleski lavovi kreću na put za Tallin, a dan poslije savez bi trebao izglasati nepovjerenje McClarenu i ispratiti ga s odštetom od 2,5 milijuna funti, razmišlja Mourinho. O Blackbourneu, s kojim se sutra bori za finale Kupa, ionako sve zna. Spreman je, tvrdi, za veće domete. I što je najslađe, ima pravo izbora.

>>> Abramovič poslao po Klinsmana!

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara