Mourinho slao poruke preko čovjeka s vunenom kapom?

TRENER Chelseaja Jose Mourinho glavna je priča na Otoku unatoč činjenici da zbog Uefine kazne nije mogao biti na klupi u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna, koju je londonski klub na svom terenu dobio 4:2.

Pojavile su se sumnje da je Mourinho ipak pronašao način kako da tijekom susreta šalje upute svojim pomoćnicima Baltemaru Britu i Steveu Clarkeu, koji su u srijedu vodili momčad.

UEFA je kaznila Mourinha s dvije utakmice zabrane vođenja momčadi zbog lažnih tvrdnji izrečenih nakon prve utakmice s Barcelonom u osmini finala Lige prvaka.

Trener Chelseja kaznu će odraditi na četvrtfinalnim utakmicama protiv Bayerna, a kazna podrazumijeva da mu je zabranjeno da na bilo koji način utječe na vođenje momčadi. Stoga su u srijedu momčad Chelseja vodili Mourinhovi pomoćnici Baltemar Brito i Steve Clarke. Mourinho nije bio na stadionu, već je utakmicu pratio preko televizije.

No, tijekom poluvremana na televiziji su prikazane snimke tajanstvenog muškarca s vunenom kapom na glavi, koja mu je prekrivala uši. On je u više navrata razgovarao s pomoćnim trenerom Chelseja Steveom Clarkeom. Iz prikazanog na televiziji daje se naslutiti da je prenosio poruke Steveu Clarkeu.

Također, nakon utakmice prikazano je kako je četvrti sudac Nizozemac Pieter Vink upozorio Clarkea da vidi što se događa, te je prstom pokazao na čovjeka s vunenom kapom na glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pokazalo se da je čovjek s kapicom kondicijski trener Chelseaja Portugalac Rui Faria. Postavlja se pitanje zašto je on nosio vunenu kapu na glavi, budući da nije bilo hladno.

Pobornici teorije zavjere smatraju da je ispod kape, koja mu je pokrivala uši, skrivao slušalice od mobilnog telefona preko kojeg je dobivao upute od Mourinha, a potom ih je prosljeđivao Clarkeu.

UEFA-in delegat Frits Ahlstrom ne vjeruje u takav scenario: "Nemam razloga sumnjati u Mourinha. Poznajem ga dugo i vjerujem da nije prekršio zabranu. Ipak, ne bih želio nagađati. Ako je to prikazano na televiziji, UEFA bi se trebala pozabaviti time", kazao je, dodavši da će Uefa istražiti taj slučaj ako bude službeno prijavljen.

Slučaj mora biti prijavljen delegatu utakmice, a to je Belgijanac Karel Vertongen.

Svoje mišljenje o incidentu iznio je i bivši trener Chelseaja Glenn Hoddle, koji je jučerašnju utakmicu komentirao za Sky televiziju. "Tko zna što je čovjek s kapicom govorio i s kime je razgovarao. Meni to izgleda kao slučaj za detektiva Poirota", kazao je Hoddle.

Mourinho je kažnjen jer je nakon utakmice u Barceloni izjavio kako je u poluvremenu vidio trenera Barce Franka Rijkaarda kako izlazi iz svlačionice u kojoj se nalazio sudac Anders Frisk, te da je zbog toga švedski sudac u nastavku utakmice promijenio kriterij i počeo suditi za Barcelonu. Kasnije se pokazalo kako je Mourinho sve izmislio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara