Muenchen spreman kandidirati se za ZOI 2014.

MUENCHEN je spreman kandidirati se za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, izjavio je za agenciju DPA gradonačelnik bavarske prijestolnice Christian Ude.

"Ako nas pitaju da li smo spremni podnijeti kandidaturu, moj odgovor je: Da, apsolutno. U niti jednom drugom njemačkom gradu ne osjeća se takav olimpijski duh kao u Muenchenu", kazao je Ude.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon neuspješne kandidature Leipziga za OI 2012. u Njemačkom olimpijskom odboru smatraju da kandidatura za organizaciju zimske olimopijade ima puno više šansi, negoli za ljetne olimpijske igre. Budući da se o domaćinu ZOI 2014. odlučuje za tri godine, Njemački olimpijski odbor bi do kraja godine definitivno trebao iskristalizirati svog kandidata. To će, po svemu sudeći biti Muenchen, u čijoj se blizini nalaze ugledna središta zimskih sportova poput Garmisch-Partenkirchena, Inzella (brzo klizanje), Koenigsseea (bob, sanjkanje), Ruhpoldinga (biatlon), Reit im Winkla (skijaško trčanje).

Ukoliko bi Muenchen dobio organizaciju ZOI 2014. postao bi prvi grad koji je organizirao ljetne (1972.) i zimske olimpijske igre.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara