Murray i Henman neće za Zagreb

LANI je bio jedna od glavnih zvijezda zagrebačkog ATP-a, no sinoć je definitivno otklonio nadu da će i ove godine posjetiti Zagreb Indoors. Iako je posljednja pozivnica darovana Cipraninu Marcosu Baghdatisu, sumnjamo da organizatori ne bi pronašli mjesta za Tima Henmana, poglavito nakon otkaza premorenih i ozlijeđenih s Australian Opena.

Otkazi su stigli iz timova Finca Jarkka Nieminena, Nijemca Nicolasa Kiefera i Šveđanina Jonasa Bjoerkmana, pa su se otvorila mjesta za Čeha Hajekwa, Nijemca Phaaua i Španjolca Feliciana Lopeza. No, najviše pozornosti, izuzmemo li našeg Ivana Ljubičića, trebao je plijeniti mladi, supertalentirani Škot Andy Murray. Unatoč obećanjima koje je dao Goranu Ivaniševiću, ni on se neće pojaviti u zagrebačkoj dvorani iz još neutvrđenih razloga.

Henman je, pak, zbog problema s koljenom koje vuče još od prosinca, propustio i prvi Grand Slam sezone. Oporavak teče o dobrom pravcu, ali Zagreb Indoors počinje odviše rano za 32-godišnjeg Britanca koji je povratak najavio za veljaču, vjerojatno u Francuskoj.

"Još se nisam u potpunosti oporavio od ozljede koju sam zaradio još za Božić. Bilo bi vrlo neozbiljno od mene da zaigram već sljedećeg tjedna. Koljeno je mnogo bolje nego prije, dobro reagira na laser i ultrazvuk. Dok ne trčim zaista je dobro, ali još se nisam podvgrnuo punom treningu. Nadam se da ću biti spreman za Marseille." - priopćio je Henman na svom službenom webu.

Organizatori zagrebačkog ATP-a, Branimir Horvat i Goran Ivanišević, najavili su da će se javno izvlačenje ždrijeba glavnog turnira PBZ-a održati u subotu 27. siječnja u 12 sati, a parove ćete moći odmah doznati i na Indexu.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara