Na Poljudu iskopani grobovi za nogometaše Hajduka

HRVATSKI RADIO, prenosi Reuters, javlja kako su nezadovoljni navijači nakon posljednjih poraza protiv Inkera i Hake, na Poljudu iskopali grobove za nogometaše Hajduka.

Navijači su se navodno u utorak popeli preko ograde, izbjegavši pritom sigurnosne kamere.

Neki smatraju da su u rupe bile zasađene sadnice rajčica, maslina, vinove loze, kao poruka čime bi se zapravo igrači i uprava trebali baviti, umjesto nogometom.

Međutim, službena informacija splitske policije ne potkrepljuje ni jednu, ni drugu verziju događaja koje se danas prepričavaju gradom.

U srijedu oko 6 sati policiji je portir dojavio da je oštećen travnjak na stadionu. Nakon toga na mjesto su događaja izašli policajci, koji su na travnjaku zabilježili dvadesetak površinskih oštećenja, veličine 20 puta 20 centimetara, doznaje se od glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske Tine Disopre. Točnije, bio je skinut površinski sloj travnjaka od nekoliko centimetara debljine. Tijekom dana oštećenja travnjaka su sanirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema govora ni o kakvim grobovima ili sadnicama, ustvrdila je Disopra.

Kako policija to nije smatrala događajem od posebnog interesa ili značaja, informaciju u redovitom dnevnom "biltenu" nije ni objavila. Taj se događaj, rekla je glasnogovornica, vodi kao oštećenje ili uništenje tuđe stvari i provodi se uobičajeni postupak radi utvrđivanja počinitelja. Upitno je, također, kako je netko uopće uspio ući neprimjećen na stadion, nesmetano obaviti "posao" i ponovno neprimjećen otići.

Od nekih članova Uprave Hajduka neslužbeno se doznaje da jedni cijeli "slučaj" doživljavaju kao šalu, a drugi da je to "smišljen napad" usmjeren na neke članove Uprave, odnosno na sportskog direktora Igora Štimca i ljude koji su njemu bliski.

Iz Uprave Hajduka nije se mogla dobiti službena informacija, jer svi su upućivali na direktora kluba Fredija Fiorentinija kojemu je, pak, mobitel bio isključen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara