Najbolji europski jahači osmi put na Zagrebačkom hipodromu

VIŠE od 80 jahača i 140 konja iz 15 europskih zemalja nastupit će, od 25. do 28. rujna, na Zagrebačkom hipodromu na Međunarodnom konjičkom natjecanju u preskakanju prepona.

Na turniru koji se već osam godina nalazi u kalendaru Međunarodne konjičke federacije (CSIO) održat će se i utakmice za Grand Prix Zagreba i Samsungov Kup nacija. Nastupit će ponajboji jahači iz srednjoeuropske zone koji će u Zagrebu moći ispuniti i normu za nastup na Olimpijskim igrama u Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Natjecanje započinje u četvrtak, 25. rujna, utakmicama na visini prepona od 130 i 140 centimetara, a utakmica za Kup nacija održat će se u petak, 26. rujna, u 13.30 sati.

Po riječima direktora turnira Borisa Kelemena, za Kup nacija prijavilo se 10 reprezentacija, među kojima i selekcija Hrvatske. Izbornik naše reprezentacije Ante Šimleša, nažalost, neće moći računati na sve najbolje hrvatske jahačke parove, jer je konj reprezentativke Janke Krašovec ozlijeđen. Iako je Šimleša najavio da će reprezentaciju odabrati nakon prvog natjecateljskog dana, njegov izbor, nažalost, nije velik i ne bude li novih povreda hrvatsku reprezentaciju činit će Andrea Novak, Renato Levanić, Dražen Gagro i Denis Gugić.

U nedjelju, 28. rujna, u posljednjoj, 11. utakici turnira s početkom u 14.00 sati, održat će se najzahtjevnija utakmica na visini prepona od 160 centimetara za Grand Prix Zagreba, a najboljem jahačkom paru gradonačelnica Zagreba Vlasta Pavić uručit će veliki prijelazni pehar Grada Zagreba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara