Nakon deset mjeseci, Talijani izabrali predsjednika nogometnog saveza

GIANCARLO ABETE u ponedjeljak je izabran za predsjednika talijanskog nogometnog saveza. Njegovom je inauguracijom nakon dugih deset mjeseci popunjena funkcija prvog čovjeka tamošnje nogometne vlade, koja je ostala obezglavljena nakon što je bivši predsjednik Franco Carraro u svibnju prošle godine podnio ostavku, a sve uslijed kulminacije skadala oko namještanja utakmica u Serie A. 

56-godišnji Abete, koji je dosad obavljao dužnost potpredsjednika, zapravo je bio jedini kandidat za predsjednika, kojeg su tijekom najturbulentnijeg razdoblja u povijesti calcia odglumili izvanredni dužnosnici Guido Rossi i Luca Pancalli.

"Ovo je ostvarenje sna. Za talijanski nogomet radit ću s maksimalnom ozbiljnošću, odgovornošću i poniznošću. Imamo pune ruke posla, nogomet moramo vratiti pozitivnim vrijednostima." - izjavio je novopečeni predsjednik La Gazzetti dello Sport.

Abete će tijekom prvih tjedana svog mandata poraditi na implementiranju novog zakona o suzbijanju huliganizma na nogometnim utakmicama, koji bi u utorak trebao biti usvojen od strane Senata. Također, velika Abeteova zadaća bit će promoviranje talijanske kandidature za domaćinstvo EP-a 2012.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara