Nakon katastrofe u Vitoriji Jasmin Repeša podnio ostavku

HRVATSKI košarkaši izbornik Jasmin Repeša nakon katastrofalnog Rominog poraza od Tau Ceramice u euroligaškom Top 16 kuvertirao je  ostavku na mjesto trenera talijanskog kluba, prenosi La Gazzeta dello Sport.

Tau Ceramica, naime, i bez svog prvog stratega Velimira Perasovića nastavlja sa sjajnim rezultatima, a najnoviji spektakl priuštila je upravo Repešinoj Lottomatici, upisavši na svom terenu rekordnu pobjedu nekog kluba u nadmetanju najboljih 16 europskih momčadi. Klub iz Vitorije slavio je rezultatom 99:56 pa se Repeša poveo za moralom i nakon susreta obavijestio predsjednika Claudija Tottija da želi napustiti klub.

"Bit ću vrlo sažet. Ponajprije bi čestitao Tau Ceramici na zasluženoj pobjedi. Od početka do kraja susreta igrali su bolje od nas. Također, želio bih se ispričati čelnicima našeg kluba, kao i navijačima. Svatko ima pravo izgubiti utakmicu u Top 16 dijelu natjecanja, ali ne na ovakav način. Ovo je prvi put da se Roma našla među najboljih 16, ali to nije nikakvo opravdanje." - kazao je Repeša, neposredno prije mučnog razgovora s predsjednikom.

Prema pisanju talijanskih medija, Totti je neposredno nakon ponižavajuće predstave nije dvojio o prihvaćanju ostavke, koju su osim Repeše ponudili i sportski direktor Ario Costa te glavni menadžer Roberto Brunamonti. No, nakon nekoliko sati strasti su se umirile, pa je klupski glasnogovornik iznio službeni stav u kojem decidirano tvrdi da trojac zasad ostaje na svojim funkcijama. No, sastanak Upravnog odbora zakazan je u petak ujutro, kada će čelnici odlučiti o sudbini struke.

Na službenim stranicama kluba u međuvremenu je postavljena kratka obavijest u kojoj stoji da Repešina ostavka neće biti prihvaćena, obzirom da vodstvo kluba i dalje vjeruje i njegove trenerske kvalitete.

No, ako se vodimo za kalkulacijama koje u košarkaškim klubovima kruže već neko vrijeme, sudbina Jasina Repeše na Rominoj klupi već je zapečaćena. Govoreći o Robertu Brunamontiju, neophodno je istaknuti kako je njegov status u klubu bitno ugrožen onog trenutka kad je na mjesto generalnog direktora postavljen MIchele Uva, pa je njegov odlazak iz kluba pred kraj sezone slovio gotovo kao javna tajna.

O Repeši, čiji je ugovor u vrijednosti od 700 tisuća eura i u trajanju do 2008. godine, i njegovoj klupskoj budućnosti, vrlo vjerojatno ovisit će i sudbina sportskog direktora, najbližeg mu poslovnog suradnika u Romi.

Repeša je, međutim, neslavno krenuo u euroligaški Top 16, ostvarivši tek jednu pobjedu (Pau Orthez) te dva poraza (Maccabi, Tau Ceramica).

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara