Nakon sedmomjesečnog ignoriranja košarka se vraća na tv ekrane

HRVATSKA košarka konačno je uspjela dobiti bitku s programskim okvirom HTV-a. Naime, gledatelji će moći pratiti izravne prijenose Ciboninih euroligaških utakmica, kao i pojedine susrete iz Goodyear lige.

Priopćenje koje je stiglo iz Ciboninog ureda za odnose s javnošću potvrdilo je tu radosnu vijest za ljubitelje košarke, no začudila nas je reakcija glasnogovornika HTV-a Janoša Roemera, koji nam je u razgovoru rekao da još uvijek ne zna za tu odluku.

U iščekivanju službene potvrde HTV-a prenosimo van priopćenje iz Ciboninog tabora, u kojem se sa sigurnošću tvrdi da će košarka nakon dugih polemika ipak dobiti prostor koji zaslužuje.

"Cibona i HTV potpisali su ugovor o prijenosima utakmica Eurolige koji stupa na snagu od idućeg kola i susreta s Maccabijem. HTV će prenositi sve Cibonine utakmice u tom natjecanju. Također, u dogovoru s HTV-a s vodstvom Goodyear lige prenosit će se i neke utakmice na kodiranom programu HRT+. Prvi prijenos bit će onaj utakmice sa Crvenom zvezdom." - navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, problemi oko emitiranja Ciboninih utakmica počeli su nakon završetka Eurobasketa, kada je Nova TV odlučila ukinuti i snimke euroligaških utakmica u kasnom terminu. Pričalo se o slaboj gledanosti, ograničenosti programa i komercijalnim tv kućama koje nisu dužne udovoljavati željama nacije.

HTV ipak je shvatio da se radi o velikom problemu, pa je nakon mjesec dana održan sastanak predstavnika HKS-a i Cibone, te čelnika HOO-a i HRT-a. Zlatko Mateša nije zaboravio napomenuti kako se rađa ideja i o hrvatskom sportskom programu.

No, u cijelu priču su se tada uplele kojekakve mađarske i srpske tv kuće, koje su otkupile prava na prijenose Eurolige. Te agencije vrlo su brzo shvatile da na našem prostoru vlada raspad sistema, barem što se košarkaških prijenosa tiče, pa su podigli svoje cijene do astronomskih visina. Problem je riješen tek kad su čelnici Cibone sjeli za stol s predstavnicima HRT-a i potpisali ugovor.

Nadamo se da će ovaj, treći pokušaj biti i onaj zadnji, te da ćemo se u trećem kolu Eurolige priključiti mnogobrojnim gledateljima tog najelitnijeg europskog košarkaškog natjecanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara