Nakon traumatičnog ispadanja Hrvatske Rosetti otvorio dušu

ROBERTO ROSETTI je priznao svoje propuste rekavši da ima pravo na pogreške kao i igrači na terenu, a Uefa mu je dodijelila suđenje velikog finala.

Jedan od najboljih svjetskih sudaca Manuel Mejuto Gonzalez, iz poznatih razloga (Španjolska je u finalu), neće suditi završnu utakmicu na Euru te je Uefa odredila Roberta Rosettija kao najboljeg od svih kandidata koji mogu suditi finale, iako su se čak tri reprezentacije žalile na njegove odluke.

U prvom redu, tu je famozna utakmica između Hrvatske i Turske u četvrtfinalu, kada je naš izbornik pokušao izvršiti zamjenu na samom kraju utakmice, no Rosetti je to ignorirao, a prema mišljenju Slavena Bilića i previše produžio utakmicu u produžetku. Mislimo da ne treba ponavljati što se tada dogodilo...

Da sve nije baš najsjajnije odradio, Rosetti je priznao sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je odbio raspravljati o ovim navodnim pogreškama, rekavši da su to sve stvari "tehničke prirode", a zatim je ispalio:

"Suci su skolni pogreškama na isti način na koji su to napadači, obrambeni igrači te golmani.

Švicarci su se žalili da ih je u prvoj utakmici protiv Češke oštetio ne dosudivši kazneni udarac kada je Ujfaluši igrao rukom.

Grci su također bili ogorčeni na Rosettija nakon što je, prema njihovom viđenju, poništio zbog ofsajda potpuno regularan pogodak Angelosa Charisteasa u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Rusije.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara