Naletilić: Znam da dolaze Parma i Napoli, ali Talijani nemaju novaca za Luku

NAJUGLEDNIJI hrvatski nogometni menadžer Marko Naletilić, koji je posebno na cijeni u Italiji, za Index komentira sutrašnju najezdu menadžera i skauta na maksimirske lože, jer "pola Europe" želi pogledati Modre i Basel, naravno ne samo kako bi svjedočili neviđenom komforu Dinamovog stadiona.

"Parma i Napoli sigurno dolaze, to znam, a za ove druge klubove ne mogu govoriti. Talijanskim klubovima je zanimljiva utakmica kao takva, znači nitko specifično od igrača, budući da nijedan od ta dva kluba ne može platiti primjerice Luku Modrića, koji je nedvojbeno glavna meta velike većine menadžera koji dolaze"

Bez uvrede spomenutom dvojcu iz Serie A, ali teško da bi Luka i da mogu platiti odštetu otišao put Emilie ili podno Vezuva, jer za njega se bore Bayern i Chelsea ?

"Ne bih baš to tako gledao, jer da su oni financijski jači, jamčili bi i jaču ekipu i igranje u Europi jer to su klubovi s tradicijom, posebno Napoli. Ali financijski trenutno taj posao ne mogu pratiti"

Ukoliko je Luka iznad njihove platežne moći, otvara li se prostor Vukojeviću, Mandžukiću ili Sammiru za selidbom na Apenine?

"Sve ovisi o tome kako će odigrati ovu, ali i druge utakmice na kojima će biti pod povećalom, ali i o broju stranaca (bez pasoša EU) u klubu koji ih želi dovesti"

Znači skauti s "Vašeg" područja dolaze tek pogledati jednu dobru nogometnu predstavu, a ako ime netko zapne za oko, tim bolje?

"Točno tako, tako se to uvijek i radi"

Naletilić se osvrnuo i na nogometaše Dinamovog suparnika, koji će također biti pod povećalom, ali se ne slaže sa medijskim napuhavanjima kako je sutrašnja utakmica neviđeni mamac za skaute:

"Oni Modrića ne mogu platiti i jednostavno dolaze gledati utakmicu, ali njima su zanimljivi i Švicarci, ne samo što nemaju tako visoke odštete nego i zato što po talijanskim propisima, oni nisu stranci. Također je bitno reći da su ti talijanski klubovi poslali svoje skaute također na dosta drugih utakmica Lige UEFA, tako da taj "veliki broj skauta na Maksimiru" s kojim se barata, nije ništa posebno, to je normalna stvar - u zagrebačkoj utakmici, ali i na ostalima"

Menadžerska dinastija Naletilić - do 90-ih otac Predrag, a nakon njega sin Marko - vezana je uz neke od najvećih prelazaka Dinamovih igrača u inozemstvo (Zvonimir Boban u Milan, Darijo Šimić u Inter), a prošle godine je naš sugovornik ugovorio za 3 milijuna eura prelazak veznjaka i srpskog reprezentativca Zdravka Kuzmanovića, upravo iz Basela u Fiorentinu. Može li Talijanima nešto plićeg džepa onda preporučiti opet nekog Švicarca, naturaliziranog ili "pravog"?

"Teško je govoriti o imenima, ali talijanskim klubovima je pored njihovih vještina, važan i švicarski pasoš koji igrači Basela imaju. Sigurno je da i Dinamo ima što ponuditi, ali hrvatski igrači su još uvijek igrači sa statusom "izvan EU", tako da više mjesta nema za registriranje"

Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara