Naumovski: Ako atmosfera bude kao protiv Andore, šanse da izgubimo su minimalne

24 SATA uoči utakmice Hrvatske i Makedonije, atmosfera u makedonskom kampu i dalje je na visini. Hrvatska je favorit, u tome se svi slažu, ali optimizam Makedonaca zbog toga ni najmanje ne opada. Domaća je momčad odlučna u namjeri da se pokaže dostojnim protivnikom 10. nogometne sile svijeta.

Makedoncima su puna usta Eduarda, Modrića, Kranjčara i ostalih hrvatskih eurozvijezda. Hrvatska reprezentacija u Skopju će biti dočekana, sasvim je jasno, s izrazitim strahopoštovanjem. No, koliko god ovako izražen respekt apelirao na taštinu naše nogometne javnosti, makedonska slatkorječivost ni pošto se ne smije shvatiti kao znak predaje.

"Teško mi je izdvojiti ikoga iz hrvatske reprezentacije jer doista imaju kvalitetne pojedince na svim pozicijama. Mi ćemo pokušati igrati čvrsto, napadati njihov gol i pokazati svoju efikasnost u obrani. Najvažnije je pravodobno zatvarati sve pristupe golu, te brzom tranzicijom prema naprijed dolaziti u šanse", komentira za makedonske medije Petar Miloševski.

Njegov suigrač Ilčo Naumovski protiv Hrvatske se nada sličnom ambijentu, a i igri, poput one koju su Makedonci pokazali protiv Andore. Odsutnost Gorana Pandeva veliki je hendikep, ali i dvosjekli mač jer su pojedini makedonski reprezentativci u njegovu odsustvu još željniji dokazivanja.

"Moramo pokušati igrati kao što smo igrali protiv Andore. Kontrolirati loptu što više, kvalitetnim dodavanjima prema naprijed pronalaziti svoje napadače. Nažalost, neće biti Pandeva koji nam jako puno znači. Ali nogomet je takav, opasnost od ozljede uvijek postoji. Zato smo tu mi ostali; da damo svoj maksimum, borimo se za svoju reprezentaciju i pobijedimo Hrvatsku. Ako atmosfera na stadionu bude kao protiv Andore, minimalne su šanse da nećemo izvući dobar rezultat", govori Ilčo Naumovski.

Iako Srećko Katanec još nije objavio imena igrača koji će sutra istrčati na teren, makedonski mediji slažu se da u odsustvu Pandeva, Trajanova i Jančevskog njihov nevoljeni i neželjeni izbornik nema puno prostora za eksperimente.

Na vratima bi se tako trebao naći Miloševski, ispred njega Mitreski, Sedloski i Noveski, na bokovima Lazarevski i Popov, u sredini veznog reda Šumulikovski i Tasevski, a u napadu Maznov i Neumoski. Nepopunjeno tako ostaje samo jedno mjesto u momčadi, za koje bi trebali konkurirati Položani i Šakiri.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara