Navijači Manchester Cityja će prosvjedovati zbog otkaza Erikssonu

IZJAVA da će na kraju sezone Svene Goran Eriksson dobiti košaricu, a da će na njegovu stolicu zasjesti, Portugalac Felipe Scolari, očekivano nije "razveselila" navijače Manchester Cityja izrazito sklone bivšem engleskom izborniku.

Navijače je to do tolike mjere iznerviralo da su najavili da će na današnjoj utakmici protiv Liverpoola javno izraziti svoje nezadovoljstvo uvredljivim transparentima na račun vlasnika kluba i bivšeg premijera Tajlanda Shinawatre.

No najžešći prosvjedi navijači protiv odlaska Erikssona se spremaju sljedećeg vikenda, na posljednjoj prvenstvenoj utakmici ove sezoni u kojoj City ide u goste Middlesbroughu.

"Pozivamo navijače Cityja da na nedjeljnoj utakmici pokažemo našu potporu Svenu. Velika većina navijača je razočarana odlaskom Erikssona na kraju sezone", rekao je Kevin Parker, čelni čovjek navijača Manchester Cityja.

Kao mogući trener na klupi Cityja spominjao se i naš Slaven Bilić no on će uskoro potpisati novi ugovor sa HNS-om pa ta opcija nije baš izvjesna. Iako će mišljenje navijača teško promijeniti odluku gazde Shinawatre, oni će i dalje davati podršku švedskom treneru. Čak i da Shinawatra pomiluje Erikssona i ostavi na klupi i iduće sezone, teško da će se trener i vlasnik složiti oko kupovine politike kupovine igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Eriksson je užasnut time da da bi cijeli budžet kluba mogao biti potrošen dovođenjem neke velike zvijezde kao Ronaldinho dok on želi osvježiti tim mladim i perspektivnim igračima.

Eriksson bi sljedeće sezone mogao na klupu svog bivšeg kluba Benfice, a svi igrači će ostati u klubu ako se promjeni menadžer osim kapetana Richarda Dunnea koji bi mogao u Newcastle.

Vedran Ćorluka se, naravno, nad da će izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić dobiti posao u Manchester Cityju.

M. Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara