Navijaču Ajaxa doživotna zabrana ulaska na stadione zbog prekida utakmice s Alkmaarom

Foto: AFP

ZBOG fizičkog napada 19-godišnjeg navijača Ajaxa imena Wesley van W. na vratara AZ Alkmaara Estebana Alvarada u utakmici osmine finala Nizozemskog kupa iz slavnog amsterdamskog nogometnog kluba odlučili su drastično kazniti mladog izgrednika.

> Golman AZ-a koji je iscipelario huligana Ajaxa: Mislio sam da ima nož, morao sam se obraniti!

> Poništen crveni karton vrataru Alkmaara koji je iscipelario navijača

Video: Golman AZ-a iscipelario Ajaxovog huligana koji ga je napao i dobio crveni karton!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski dnevnik De Volkskrant izvještava kako je huliganu izrečena 30-godišnja zabrana ulaska na Amsterdam Arenu. Također, narednih 14 dana ostat će u pritvoru.

Podsjetimo, pri 1-0 vodstvu Ajaxa protiv AZ Alkmaara 21. prosinca s tribina se na travnjak probio 19-godišnji pijani huligan i u punom sprintu krenuo na kostarikanskog vratara. Prisebni i fizički snažniji golman spremno ga je dočekao, srušio ga preciznim volej-udarcem, te još dva puta udario punom nogom u tijelo dok je ležao na tlu. Alvaradu je potom pokazan izravni karton koji je kasnije Nizozemski nogometni savez (KNVB) poništio, dok je utakmica prekinuta.

Ajaxov navijač koji je napao vratara kažnjavan je i ranije, a sada je dužan snositi i troškove nastale prekidom utakmice. Također, prijeti mu i doživotna zabrana posjeta na nogometne stadione u Nizozemskoj.

KNVB bi do 28. ovog mjeseca trebao odlučiti hoće li se igrati nova utakmica ili će dvoboj biti razriješen za zelenim stolom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara