NBA: Netsi sve bliže preseljenju u Brooklyn

DVOSTRUKI finalisti NBA lige, košarkaši New Jersey Netsa definitivno će 2006. godine preseliti u Brooklyn, objavljeno je na konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, predsjednik okruga Brooklyn Marty Markowitz, te novi većinski vlasnik Netsa Bruce Ratner koji je to zadovoljstvo platio 300 milijuna dolara.

Preseljenje Netsa u Brooklyn bit će prvi dolazak nekog profesionalnog sportskog kluba u Brooklyn nakon gotovo 50 godina, još od 1957. kada je bejzbolska momčad Brooklyn Dodgers preselila u Los Angeles.

"Danas napokon ispravljamo veliku pogrešku iz 1957. godine", najavio je Marty Markowitz.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova dvorana Netsa trebala bi se izgraditi na križanju Flatbush i Atlantic avenija, u nsamom srcu Brooklyna. Za projektanta nove dvorane Ratner je izabrao Franka Gehryja, arhitekta koji je projektirao zgradu muzeja Guggenheim u Bilbau, a izgradnja dvorane koja bi se trebala zavati Brooklyn Atlantic Yards koštat će 2.5 milijarde dolara.

Pristanak o prelasku Netsa iz New Jerseya u Brooklyn još mora dati većina vlasnika ostalih NBA klubova, te stanovnici Brooklyna koji žive na području gdje bi se trebala izgraditi nova dvorana, a koji bi se trebali preseliti zbog tog projekta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara