NBC: Mnogi bi odustali, ali ne i Ivica Kostelić

MEDIJI su sinoć bez posebnog naboja pisali o srebru Ivice Kostelića, prvom olimpijskom odličju Hrvata u misiji Torino 2006. No, danas je stvar ipak malo drugačija. Uostalom, pokušajte vi u tako kratko vrijeme sastaviti priču o Ivici i njegovom putu k olimpijskom postolju i uvjerit ćete se da se ne radi o laganom poslu. Danas strane agencije analiziraju još jednu povijesnu pobjedu obitelji Kostelić. prisjećajući se njihovih početaka i razmišljajući koliko daleko još mogu otići.

"Po snijegu Sestierea sinoć su padale hrvatske suze radosnice. Ivica Kostelić konačno je izašao iz sjene svoje sestre Janice, osvojivši prvu medalju za svoju zemlju na Igrama u Torinu." - početak je vrlo dirljivog teksta posvećenog našem srebrnom olimpijcu, objavljenog na portalu NBC-a.

Kostelić je od 14. mjesta u prvoj vožnji spusta jučerašnje kombinacije doskijao do sjajnog drugog mjesta uoči druge slalomske vožnje, a kasnije i do srebrne medalje.

"U ciljnoj ravnini dočekala ga je njegova razgaljena sestra Janica, koja u Torinu brani tri zlata i jedno srebro iz Salt Lake Cityja. Ivica je kleknuo i poljubio ledeno postolje." - piše NBC.

"Mnogi bi skijaši nakon problema koje je Ivica imao tijekom karijere jednostavno podvukli crtu i odustali. Ali ne i Ivica, za njega ovo srebro vrijedi sve pretrpljene boli." - navodi se dalje u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bio je ovo vrlo dug dan, ali svakako najsretniji u mom životu. Janica me dočekala u cilju, snažno me zagrlila i počela plakati. Plakala je jače od mene." - kazao je Ivica novinarima nakon utrke.

NBC se prisjetio i mukotrpnih početaka karijere Ivice i Janice, "koji dolaze iz Zagreba, grada bez velike reputacije u proizvodnji skijaša. Kostelići su, na čelu s ocem Antom, nerijetko spavali u kombiju jer si nisu mogli priuštiti sobu u hotelu nekog od  mondenih skijališta."

Iako dijele i dobro i zlo, Ivica i Janica imali su uvelike drugačiji put k uspjehu.

"Janica je 2002. godine ušla u povijest osvojivši tri zlatne i jednu srebrnu olimpijsku medalju, dok su Ivičinu kairjeru obilježile operacije koljena, čak njih pet u četiri godine." - piše NBC.

Janica je zbog ubrzanog pulsa jučer otkazala trening spusta, no Ivičina pobjeda sasvim sigurno joj je došla kao melem na ranu.

"Janica je jučer bila malo bolesna, rekla mi je kako meni daje svu svoju snagu. Uz moje roditelje, samo ona zna koliko je težak bio put do ovog uspjeha." - dodao je Ivica.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara