Ni nakon 44 dana potrage nema traga od nestalog Artura Takača

POTRAGA za bivšim sportašem i istaknutim sportskim djelatnikom 85-godišnjim Arturom Takačem, koji je nestao na Kopaoniku 28. siječnja ove godine, usprkos tome što za 44 dana nije dala još nikakve rezultate, još traje, izjavio je danas beogradskom dnevniku "Centar" Takačev sin Goran.

"Teško je reći da li je moj otac živ. Sve realne pretpostavke ukazuju na to da nije, ali ja trenutno ne želim razmišljati na taj način. Sve što se moglo učiniti, učinjeno je. Problem je što je broj mogućnosti onoga što se moglo dogoditi zaista veliki. On je bio u odličnoj formi sa svojih 85 godina, ali ipak nije bio toliko dobar skijaš koliko je bio veliki zaljubljenik u taj sport. A ni Kopaonik nije poznavao najbolje", kazao je Goran Takač, koji se upravo vratio s Kopaonika.

Vremenske prilike, napomenuo je Goran Takač, nisu toga dana, kad je njegov otac krenuo na skijanje, išle na ruku skijašima, a u samom startu potrage - nakon što je nestanak prijavljen - izgubljena su dva sata, zbog "nepisanog pravila da kad netko nestane, najprije ga se traži po kavanama, pa se tek potom kreće u opsežniju potragu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, vremenski uvjeti su se pogoršali, a potrebna oprema na Kopaoniku, za takve slučaje, nije postojala, istaknuo je Goran Takač, dodajući da je Gorska služba učinila sve što je mogla, da je "policija ovoga puta zakazala, jer je potpuno neorganizirano pristupila slučaju", a molbe KFOR-u da pomogne također su ostale bez odjeka.

Kad bi vrijeme mogao vratiti unazad, kaže Goran Takač, uvjeren je da bi njegov otac učinio isto i "tog siječanjskog dana ponovo bi otišao na skijanje": "Koliko ga ja poznajem, ništa ne bi promijenio. Uvijek je bio dosljedan sebi. Sad se samo nadam da ćemo ga pronaći i da ćemo svi mi izvući pouku iz onoga što nam je on, poput nekih poruka, ostavio iza sebe", kazao je na kraju sin nestalog Artura Takača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara