Nikin emotivni oproštaj od Dinama

Nikin emotivni oproštaj od Dinama

NIKO KRANJČAR i službeno se oprostio od najdražeg kluba. Na oproštajnoj press konferenciji Niko je naglasio kako iz kluba ne odlazi svojom voljom, te zahvalio Hajduku i Torcidi što ga dočekuju otvorenih ruku.

"Prvo bih se zahvalio onome u klubu koji mi je dozvolio da ovdje održim press konferenciju." - započeo je vidno potišteni Niko svoje obraćanje novinarima u prostorijama Dinama u subotu ujutro.

"Hvala svima koji su zadnjih mjesec dana trpili moju šutnju, sigurno je da mi je zadnjih mjesec dana uključujući jučerašnji dan, vjerojatno najteži period u životu. Ljudi iz Uprave Dinama su odlučili da više ne računaju na mene, da me ne trebaju." - kazao je donedavni kapetan "Plavih", pa dodao: "Sigurno je da sam u tih mjesec dana bio vrlo tužan i nesretan, čekao sam i gledao koje opcije u mom nogometnom razvoju, ali i mom životu, još imam i koje će mi se otvoritim, a među njima je bio i Hajduk."

Niko je novinarima ispričao i par detalja oko jučerašnjeg konačnog donošenja odluke da karijeru nastavi u Hajduku.

"Makar sam izborio s Upravom Hajduka da konačnu odluku donesem u ponedjeljak, iz kluba je stigao ultimatum da se do 16h moram izjasniti i reći da li želim otići u Hajduk. Mislim da je to bila kap koja je prelila čašu, u tom trenutku sam definitivno odlučio otići u Split." - pojasnio je Niko.

"Jako sam sretan, nisam očekivao da će mi jedna regija, jedan klub kao što je Hajduk, u trenucima kad sam bio dole pružiti ruku, čekati me s toliko emocija i ljubavi. To je velika odgovornost i veliko opterećenje. Možda sam odabrao teži put, ali mislim da je ispravan. U svojoj karijeri nogometaš se mora znati boriti sa izazovima i suprotstaviti im se." - dodao je Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako sam odlučio, mislim da je to najbolje za nastavak moje karijere. Mislim da ću u Splitu napraviti onaj korak koji sam mislio napraviti u Zagrebu. Preda mnom su najbolje godine, mislim da je najbolje da svoj talent razvijem u svojoj domovini Hrvatskoj. Na kraju, moram zahvaliti svim ljudima koji su bili uz mene ove četiri predivne godine koje sam proveo u Dinamu. Sigurno da mogu biti ponosan da sam sa svojih 20 godina klubu priskrbio milijun i pol eura, to je novac koji će pomoći klubu i djelatnicima Dinama, koji su bili dio mog života i koji će zauvijek ostati dio mene." - zaključio je Niko glasom iz kojeg su se mogle iščitati snažne emocije tuge i razočarenja zbog načina na koji se rastao s voljenim klubom, simbolom svoga grada.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Niko je ustvrdio kako razlog njegovog razilaženja s Dinamom leži u činjenici da je izrazio svoje mišljenje da svi moraju preuzeti svoj dio odgovornosti za lošu polusezonu, što se čelnicima Dinama nije svidjelo.

"Na smanjenje ugovora nisam pristao iz principa, to sam rekao i dečkima, mislim da svaka osoba vezana za Dinamo ima svoju odgovornost, pa tako i Uprava koja je promijenila četiri trenera." - kazao je Niko, pa dodao kako je jedini njegov konflikt s s čelnicima Dinama prije toga bio onaj kad je u razgovoru na medije kritizirao tadašnjeg trenera Nikolu Jurčevića.

"Sve drugo bilo je omalovažavanje mene, ne samo mog nogometnog znanja nego i karaktera, mog morala, i to od strane kluba, trenera i čelništva kluba." - dodao je Niko.

Upitan ima li kakvu poruku za Torcidu, Niko je odgovorio: "Oni sigurno znaju da su moje emocije i moje odrastanje vezane uz Zagreb i uz Dinamo, sigurno da se u ovakvim situacijama nije najlakše rastati od svog grada, od svog kluba, i to pod prisilom. Kad u nedjelju dođem u Split, prekrižit ću svoje emocije, profesionalizam mi nalaže da tamo razmišljam samo o svojoj dobrobiti i dobrobiti Hajduka. Zahvalan sam Torcidi jer me čeka s velikim emocijama i to u trenucima kad u svom gradu i svom klubu za mene nema podrške."

Na pitanje hoće li i dalje nositi majicu s natpisom "Ponosam sam kaj sam purger", Niko je odgovorio: "Hoću, ali uz dodatak da uvijek moram biti zahvalan Hajduku što mi je pružio ruku u ovoj situaciju. To je nešto čega se nikad neću stidjeti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara