Niko: Ove godine Portsmouth će izboriti mjesto u Europi

"AKO PORTSMOUTH ove godine ne osigura mjesto u Europi, samo sebe možemo kriviti", govori Pompeyjev igrač mjeseca, hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar.

Prošle sezone "Mornarima" je Europa promakla za dlaku. U posljednjih nekoliko tjedana forma im je pala, da bi prvenstvo na kraju završili na sedmom mjestu - ni na nebu ni na zemlji, među najboljim ekipama Premiershipa, a bez mjesta u europskim natjecanjima. "Ove sezone gledat ćete drugu priču", poručio je Niko.

"Moramo vjerovati, inače ne trebamo ni biti ovdje. Ove godine ćemo izboriti Europu. To je naš cilj, tamo ova ekipa želi stići. Neporaženi smo u sedam ligaških utakmica, to pokazuje da imamo kvalitetu i sposobnost za velike stvari", kaže Niko engleskim medijima i zaključuje: "Sad je na nama da svoje ciljeve ispunimo."

Prošla sezona za sve je bila razočaranje. Portsmouth je izvrsno krenuo, dugo je izgledalo kako im Europa ne može uteći, ali u posljednjih nekoliko tjedana sve su uprskali i pali do sedmog mjesta. No, ova je sezona drugačija, stigla su nova pojačanja, a naš reprezentativac igra u životnoj formi. Niko Kranjčar postao je glavni kotačić Redknappova stroja.

"Prošle godine smo došli jako blizu, ali Europa nam je za dlaku izmakla. No, to su temelji na kojima se gradi ekipa. Ove smo godine ojačali momčad i još smo jači nego lani. Potrošili smo novac na sjajne igrače, transferi su se isplatili", optimistično će Niko.

Klub si je ove godine zacrtao visoke ciljeve, ali naš reprezentativac zbog toga ne osjeća nikakav pritisak. Upravo suprotno. "Očekivanja su visoka, ali bolje je ljestvicu postaviti što više. Svi smo jako motivirani, naporno radimo i zajedno ćemo ostvariti svoje ciljeve", zaključio je Kranjčar.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara