Njemački navijači najgori na Euru

EUROPSKO prvenstvo za sada prolazi vrlo mirno što se tiče navijačkih nereda. Austrijanci su zadovoljni kako njihovi organi reda provode preventivne mjere, a statistika pokazuje kako je među 1,7 milijuna posjetitelja, koji su do sada pohodili terene širom Austrije i Švicarske, tek nešto manje od 500 uhićenih navijača.

Većina navedenih uhićenja dogodila se u Klagenfurtu, dok je najviše uhićenika njemačkog podrijetla. Nešto manje uhićenih potječu iz Austrije dok je najmanje uhićenih Hrvata i Poljaka na koje se najviše upozoravalo prije početka Eura.

"Sigurnosne operacije u potpunosti su provedene prema planu. Prije početka Eura rekao sam kako očekujem da će 99 posto navijača biti miroljubive naravi, i to se do sada pokazalo istinitom tvrdnjom", kazao je ministar unutarnjih poslova Austrije Guenther Platter.

Klagenfurt je bio domaćin nekoliko velikih susreta koji su potencirani kao susreti visokog rizika zbog velikog broja navijača, ali najviše je uhićenika ipak iz Njemačke, njih 140. U Beču je nakon dvanaest dana Eura pritvoreno tek 53 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beč će sutra biti poprište velike četvrtfinalne utakmice između Hrvatske i Turke gdje se očekuje preko 100 tisuća navijača, jedne i druge ekipe. Prevencije radi, bečkim ulicama patrolirati će 4600 policijskih službenika.

R.J.
Foto: euro2008girls.com/K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara