Njemački novinari testirali osiguranje u Francuskoj, a evo kako su prošli

Njemački novinari testirali osiguranje u Francuskoj, a evo kako su prošli

Foto: Getty Images / Guliver Image

NOVINARI njemačke televizijske postaje ARD prošvercali su nekoliko boca kečapa na stadion u Nantesu za vrijeme prijateljske utakmice Francuska - Kamerun kako bi testirali osiguranje uoči početka Eura. Osiguranje na stadionu je oduzelo jednu bocu kečapa, ali preostale tri boce nisu uspjeli otkriti.

Jedan od organizatora turnira Martin Kallen nije bio oduševljen rezultatima eksperimenta kojeg su proveli njemački novinari.
 
"Ovo nije dobro," kratko je kazao Kallen dodavši kako stadion u Nantes ipak nije jedan od 10 službenih na kojima će se igrati utakmice EP-a.
 
Također, jedan od vodećih njemačkih stručnjaka za terorizam Michael Goetschenberg upozorio je na opasnost od mogućih terorističkih udara za vrijeme EP-a.
"Ukoliko postoji i najmanja prilika za udar, teroristi će je pokušati iskoristiti," kazao je Goetschenberg.
 
Niz sigurnosnih propusta dogodio se i na nedavnom finalu francuskog nogometnog Kupa u Parizu. Usprkos velikom broju policajaca i zaštitara navijači PSG-a i Marseillea su na pariški Stade de France uspjeli unijeti petarde, dimne bombe, baklje, boce te niz drugih opasnih predmeta. Čak i kamenje koje su bacali jedni na druge. Došlo je i do velikih problema prilikom ulaska u stadion kada se napravio ‘čep’ s više tisuća ljudi pa je prijetila opasnost da netko ne bude pregažen.
 
Francuska javnost je bila bijesna. Svi su se pitali zar 130 mrtvih u terorističkom napadu u Parizu u studenom prošle godine, kada je jedna bomba eksplodirala ispred Stade de Francea, nije bilo dovoljno upozorenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara