Njemački sudac, povezan s hrvatskom mafijom, priznao krivnju

Njemački sudac, povezan s hrvatskom mafijom, priznao krivnju
NJEMAČKI sudac Robert Hoyzer priznao da je namještao utakmice, te je najavio suradnju s policijom nakon što je protiv njega Njemački nogometni savez podnio kaznenu prijavu.

“Optužbe protiv mene u pravilu su istinite” - stoji u priopćenju koje je 25-godišnji sudac poslao preko svojih odvjetnika, a koje prenosi Reuters.

“Duboko žalim zbog svog ponašanja i ispričavam se Njemačkom nogometnog savezu, mojim kolegama i svim navijačima” - stoji u priopćenju.

Njemačka nogometna javnost na priopćenje je reagirala s gadošću, a berlinski tužitelji rekli su da primili pritužbu u kojoj je bila naglašena povezanost s hrvatskim kockarima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volker Roth, predsjednik sudačkog odbora Njemačke nogometne lige i UEFA-e bio je vidno potresen na konferenciji zbog te afere, te je najavio kako će se poduzeti potrebni koraci da se tako nešto ne bi ponovilo.

“Kao bivši njemački i europski sudac, ne bih smio dopustiti da me se izbaci iz takta, no ovaj događaj zaista me je uzrujao. To je neoprostivo” - rekao je Roth.

Hoyzera se tereti da je utjecao na rezultat utakmica na koje se kladio. U pitanju je pet susreta druge i regionalne lige, te dvoboj njemačkog kupa između nižerazrednog Paderborna i bundesligaša HSV-a.

Prema nekim informacijama sudac Hoyzer imao je redovite kontakte s hrvatskom mafijom u Berlinu. Optužbe da je Hoyzer povezan s hrvatskom mafijom za "Stern" je potvrdio glasnogovornik Njemačkog nogometnog saveza Harald Stenger, a danas su to potvrdili i iz ureda berlinskog tužitelja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara