Nole podario Srbiji prvi ATP turnir u povijesti

Nole podario Srbiji prvi ATP turnir u povijesti

OBITELJ svjetskog broja 3. i njegovi menadžeri kupili su licencu ATP turnira kojega bi postavili u Srbiju i tako zemlji podarili prvi takav turnir u povijesti.

Po onoj staroj poslovici "Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane", Đokovićev kružok se okoristio potonućem "Dutch Opena" koji se 51 godinu održavao u Amersfoortu, ali nakon propasti glavnog sponzora, lanca kazina Krijco, vlasnici turnira traže način kako se spasiti od bankrota.

Uskočili su Đokovići, a može se reći kako aktualni pobjednik Australian Opena ovim poslom ostvaruje poslovnu, ali i emotivnu korist: osim dovođenja prvog profesionalnog turnira za tenisače u domovinu, Novak Đoković je prije dvije godine kao 19-godišnjak upravo u Amersfoortu osvojio svoj prvi ATP turnir. Sada je on potakao posao koji su odradili njegov otac Srđan i stric Goran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš prije poraza od Ive Karlovića, Novak je priznao da je u Madridu održao pregovore: "Otkupili smo licencu od njih i dovesti turnir sljedeće godine u Srbiju je naš veliki cilj. Ostalo nam je još odraditi administrativni dio posla, a turnir bi željeli organizirati u svibnju sljedeće godine".

ATP je već blagoslovio ovaj deal, a očekuje se još samo njihov formalni pristanak nakon što dobiju službenu potvrdu.

A.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara