Nosićev tajni plan: Spektakularni transfer Kalinića spašava Hajduk

Nosićev tajni plan: Spektakularni transfer Kalinića spašava Hajduk

SKUPŠTINARI Hajduka uvjeravali su pučanstvo kako bi plan Željka Jerkova vjerojatno značio i propast Hajduka, promjenu imena te brisanje povijesti ovog najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

Međutim, čini na prvi pogled se da je Jerkov zaista bio na pravom putu. Naime, stručni tim sad već bivšeg predsjednika Hajduka napravio je simulaciju odlaska u stečaj, a po njoj splitski klub bi do 15. srpnja ove godine bio sasvim čist, nakon čega bi bio pretvoren u prvo sportsko-dioničko društvo u Hrvatskoj.

Jedini je uvjet da u tom slučaju država surađuje i ne zatraži naplatu svojih potraživanja, tzv. stečaj s preustrojem.

Kao što smo napomenuli, predsjednik Skupštine Ante Nosić, koji se hvali da je spasio Hajduk i da mu ljudi svakodnevno na ulici čestitaju, odbio je ovu mogućnost.

Naime, nije bio stopostotno uvjeren da bi država postupila sukladno, odnosno, nitko mu nije mogao garantirati da Hajduk neće u treću ligu i da s vremenom neće morati promijeniti ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nosić, koji je tako postao spasitelj splitskog kluba, smislio je novi plan. Plan po kojem će Hajduk na ljeto ostati bez svog najboljeg igrača Nikole Kalinića.

Talentiranog napadača, navodno, u Hajduku misle ovo ljeto prodati za desetak milijuna eura, vjerojatno u ukrajinski Dnjipro, koji je još odavno pokazao interes za Kalu.

S tim novcem, Hajduk bi platio potraživanja, odnosno svoje dugove državi, koje bi prethodno pregovorima smanjio na nekih 50-tak milijuna kuna. U konačnici Hajduk je čist, a nije otišao u stečaj, niti je riskirao promjenu imena i brisanje povijesti.

Međutim, izgubio je svog najboljeg igrača i najvećeg talenta splitskog kluba u posljednjih dvadesetak godina, još od 87` i Alena Bokšića...

Vjerojatno nikada nećemo saznati što bi se dogodilo da je Jerkov proveo do kraja svoj plan, ali zato znamo da će se trend pustošenja ionako limitirane Hajdukove momčadi nastaviti.

Vedran Buble
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara