NOVA PRONEVJERA U TENISKOM KLUBU SPLIT

U nastavku kriminalističke obrade koja se provodi nad dvije odgovorne osobe Tenis kluba Split, zbog sumnje da su klub pronevjerama oštetili za 231.700 kuna, Županijskom je državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće protiv 60ogodišnjaka iz Splita, odgovorne osobe kluba, zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava, a protiv 46ogodišnjaka, koji obnaša jednu od čelnih funkcija u klubu, zbog poticanja na ta kaznena djela, izvjestila je glasnogovornica PU splitsko dalmatinske Tina Disopra.

Riječ je, kako doznajemo, o direktoru i predsjedniku Tenis kluba Split Anti Kragiću i Hrvoju Kaćeru koji su početkom ožujka bili privedeni zbog osnovane sumnje da su Tenis klub Split tijekom 2003. godine, na sličan način, oštetili za 105 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Daljnjom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje kako je od siječnja 1998. do kraja 2002. godine Kragić na Kaćerov nagovor ispunio 95 putnih naloga kojima je sebe prikazao kao korisnika službenih putovanja na koja nije odlazio. Temeljem tih naloga uzimao je novac iz blagajne kluba i taj novac davao Kaćeru.

(Hina) xdstr yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara