Nova uloga produljuje Keanovu karijeru

MANAGER Manchester Uniteda Alex Ferguson vrlo je zadovoljan igrama koje kapetan Crvenih vragova, Roy Keane (32), pruža u zadnje vrijeme. A u zadnje mu je vrijeme, upravo on, promijenio ulogu koju je Keane imao u momčadi. Ferguson je, naime, na vrijeme shvatio da ne smije suviše ´trošiti´ svog kapetana, koji je sam od sebe, po svojoj naravi, igrač koji neće stati svih 90 minuta na utakmici ako to od njega trener zatraži

- Roy je godinama bio motor naše momčadi, koji je iz pozadine organizirao igru i sudjelovao u svim napadima. Trčao je kao vezist između dva šesnaesterca, neumorno, ne štedeći u duelima ni protivnike, ali ni sebe. I zato je sve češće bio ozljeđivan. Bojao sam se da ću ga u finišu ove sezone, kad mi bude najpotrebniji, izgubiti ako nastavi rasipati snagu pa sam mu u četiri oka objasnio novu ulogu koju sam mu namijenio nakon što se u prosincu prošle godine morao podvrgnuti operativnom zahvatu na butnom mišiću koji mu je bio razderan - priča Ferguson.

Iskusni je trener temperamentnom kapetan rekao da mora racionalnije igrati kako bi za još nekoliko godina produljio karijeru i ostao jedan od ključnih igrača Manchester Uniteda:

- Stari Roy Keane mi više ne treba, ne u godinama koje imaš. Gotovo je s trčanjem naprijed-natrag. Želim da igraš više u obrani kao njen prednji korektor. Na toj poziciji, zahvaljujući tvojem osjećaju za postavljanje i ´čitanje´ igre, bit ćeš nam dragocijeni razgrađivač protivničkih napada to više što si vrlo jak na lopti i sjajan skakač. Poslušaš li me i ako te zdravlje posluži ti možeš igrati do 36. ili 37. godine...

Keane je poslušao Fergusona i prihvatio novu ´rolu´ u što smo se više puta uvjerili u zadnja dva mjeseca, ali možda najzornije u susretima Lige prvaka protiv torinskog Juventusa. Ni na Old Traffordu, ni u uzvratu na Delle Alpiju u Torinu, Roya Keanea se nije moglo vidjeti kako bez prestanka trči između dvaju kaznenih prostora. Ali je zato bio neprelazan komandant obrane pred vratima Fabiena Bartheza. Smiren, brz, snažan, energičan i efikasan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara