Novac sjeo na račune igrača, Sunara pun optimiza putuje u Split

CIBONA danas putuje u Split na prvu polufinalnu utakmicu završnice hrvatskog prvenstva. Igrači su već jučer na svojim bankovim računima osjetili poboljšanje stanja pa od novog štrajka neće biti ništa. 

"Nešto je već jučer riješeno, a ostatak će biti plaćen i kako je najavljeno. Ne vidim razloga da se ova sezona normalno ne privede kraju", okupljene novinare obavijestio je glasnogovornik Cibone i prepustio riječ treneru Sunari.

"Samo doigravanje ima svoju draž. Četiri momčadi bore se, a samo jedna pobjeđuje. Mi startamo s treće pozicije i nemamo tu prednost domaćeg terena što mislim da je vrlo bitna stvar. U ovakvom natjecanju nema povratka, ali ćemo mi sve napraviti da budemo pobjednici", kaže trener Vukova.

Svi igrači na raspolaganju

Sunari su prvi put nakon drugo vremena na raspolaganju svi igrači. Problema s ozljedama nema, a zadnje utakmice pokazuju da ipak ima mjesta optimizmu uoči završne serije.

"Nakon dugo vremena svi igrači su zdravi, odradili smo nekoliko zajedničkih treninga i utakmica i to se odmah vidi na igri i na rezultatu. Sve to mi daje pravo nadati se da bi mogli iznenaditi u polufinalu, a onda možda i u finalu."

Baš nam je riječ "iznenadili" upala u uho pa smo molili za pojašnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da momčadi koje ulaze u doigravanje s prednošću domaćeg terena jesu stanoviti favoriti", objasnio je Cibonin trener.

"Zadar favorit"

Sunara tu prije svih stavlja Zadar, za koji kaže da osim prednosti domaćeg terena, imaju kvalitetu i rezultate potrebne za naziv favorita. Cibona i Split su, smatra Sunara, podjednake momčadi.

"Protiv Splita smo ove sezone već odigrali šest utakmica i jako ih dobro poznajemo. Presudit će koncentracija. Njihova momčad je energična, a dva Amerikanca čine kvalitetu više i odlično su se uklopili u momčad. Split je dobro iskoristio utakmice u prvenstvu i bit će ih teško pobijediti. Vrlo bitno je iskontrolirati skok, jer u svim dosadašnjim utakmicama u kojima smo to učinili na kraju smo  slavili. Naša prednost je objektivno šira klupa i iskustvo."

Cibonin trener je na kraju ponudio par riječi optimizma u najgoroj sezoni od hrvatske samostalnosti.

"Iako smo se tijekom sezone mučili kako se približava kraj primjećujem da kod mojih igrača postoji sve veći žar i motiv za uspjehom. Prvu puta igramo kao ekipa, lideri su se držali svojih zadataka i kada smo ovakvi, teško nas je dobiti. Sigurno da je izazov osvojiti prvenstvo, a smatram da mi posjedujemo kvalitetu da bi to i učinili."

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara