Novalja i Hrvatski dragovoljac se i izvan travnjaka bore za nastup u 1. HNL

DRUGOLIGAŠKI klubovi NK Novalja s Paga i zagrebački Hrvatski dragovoljac bore se pri HNS-u za dobivanje licence za igranje kvalifikacijske utakmice s prvakom 2. HNL – Sjever vinkovačkom Cibalijom.

Cibalija, kao prvoplasirana momčad 2. HNL – Sjever, treba sutra odigrati kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u 1. HNL s prvoplasiranom momčadi 2. HNL – Jug Novaljom. Međutim, HNS Novalji nije odobrio licencu za prvoligaške nastupe, jer ju paški klub nije ni tražio. Razlog tomu je što su u Novalji svjesni kako klub nema uvjete za nastupe u 1. HNL, a osim toga postoji problem s neuređenim nastupima mladih kategorija paškog kluba.

Predsjednik Novalje Ivan Dabo rekao je za Sportske novosti kako uprava kluba od HNS-a nije dobila izvješće o neispunjavanju uvjeta za natjecanje pa je momčad s Paga krenula u Vinkovce gdje bi trebala igrati protiv Cibalije.

"Ako HNS nekim slučajem donese odluku da Novalja ne može igrati na svom satdionu, Vinkovačane ćemo u uzvratu ugostiti u Splitu, Hajduk nam je spreman pomoći" – rekao je Dabo.

Hajdukova ponuda je u najmanju ruku lijepa gesta, međutim i splitski klub od 1. kolovoza više neće smjeti igrati na Poljudu ukoliko grad Split ne obnovi stadion. Da bi Hajduk dobio licencu za prvoligaške nastupe na Poljudu, "poljudska lipotica" bi tijekom ljetne stanke trebala biti renovirana, te bi u fukciju trebao biti postavljen i semafor.

Isto važi i za susret s Brazilcima s kojima nacionalna reprezentacija 17. kolovoza igra prijateljsku utakmicu u Splitu. U suprotnom, Brazilci dolaze u Zagreb.

Međutim, drugoplasirani drugoligaš zone Jug Hrvatski dragovoljac protivi se tome da se Novalja natječe za 1. HNL.

"Nemoguće je tako kršiti propise. Novalja nema minimum stručno-pedagoških uvjeta, o ostalome da i ne govorim. Da ne plaćamo 10 trenera u školi nogometa i mi bismo mogli dovesti 5-6 Brazilaca i proštetati ligom" – rekao je direktor Dragovoljca Ivica Perković za Sportske novosti.

Podsjetimo, pobjednik dvaju ogleda između prvoplasiranih momčadi 2. HNL Sjever i Jug ide u 1. HNL dok se poraženi iz tih dvoboja bori s 11-plasiranom momčadi 1. HNL za ulazak u prvu nacionalnu ligu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara