Novi izbornik Prpić: Idemo po Davis Cup!

PROSLAVLJENI hrvatski tenisač Goran Prpić preuzeo je hrvatsku Davis Cup reprezentaciju. Odluku je donio Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza, koji se sastao u Umagu na FED Cupu.

"Razgovarat ću sa svim igračima, a računam na najmanje šestoricu igrača." - kazao je "Prpa" na press konferenciji nakon svog izbora.

Igrači na koje će izbornik ubuduće računati su Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović, Roko Karanušić, Saša Tuksar i perspektivni Marin Čilić.

"Želio bih što prije od njih čuti što žele te da napravimo sve kako bi imali dobru atmosferu. Koncentrirat ćemo se isključivo na tenis i što prije riješiti eventualne razmirice." - najavio je naš novi izbornik, koji je nakratko razgovorao s Ančićem na Roland Garrosu.

Prpiću je to treći puta na poziciji izbornika, 1994. godine je umjesto Brune Orešara vodio reprezentaciju protiv Norveške, a 1998. i 1999. godine je bio izbornik u četiri susreta.

"Danas sam iskusniji i tolerantniji, te manje razdražljiv. Tada sam još razmišljao kao igrač, a imao sam mladu reprezentaciju." - prisjetio se Prpić.

"U svakom slučaju, danas mogu bolje funkcionirati kao izbornik. Drago mi je da je cijeli teniski svijet složan u mom izboru. Volio bih da se vrati mir, te da možemo razmišljati o osvajanju Davis Cupa, jer imamo igrače koji su sposobni za to." - najavio je novi izbornik.

Podsjetimo, nakon osvajanja Davis Cupa, s klupe se povukao Nikola Pilić, a kao igrač-izbornik ga je zamijenio Ivan Ljubičić. Ljubo je "uskočio" i vodio susrete protiv Austrije i Argentine, no nakon toga je kazao kako je potreban netko tko će se tome u potpunosti posvetiti.

Prpića su predložili naši reprezentativci nakon Svjetskog momčadskog prvenstva u Dusseldorfu, a UO HTS-a je odluku prihvatio.

Prpić će, uz mušku Davis Cup reprezentaciju, voditi i žensku Fed Cup, što nije neuobičajeno u svijetu tenisa.

"Nema razloga da ne može raditi jedno i drugo jer se termini reprezentacija ne preklapaju. Isto radi i ruski izbornik Šamil Tarpišev, a tako su funkcionirale reprezentacije Francuske, odnosno i dalje Švicarske." - pojasnio je u razgovoru za Index glasnogovornik HTS-a Igor Rajčević.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara