Novi kodeks njemačkih sudaca

Njemačkim nogometnim sucima bit će dostavljen na potpis novi kodeks ponašanja.

Povod izmjeni, to jest, zaoštravanju pravila o ponašanju sudaca, je "slučaj" suca Roberta Hoyzera za kojega je utvrđeno da je na kup-utakmici između prvoligaša Hamburga i nižerazrednog SC Paderborna "navijao" za slabiju momčad, jer se naposredno prije vođenja susreta u sportskoj kladionici kladio na pobjedu - Paderborna. Disciplinski odbor Udruženja sudaca obavio je i istragu o njegovom arbitriranju na još 5 utakmica između drugoligaških i nižerazrednih momčadi jer su završile neočekivanim rezultatima.

Predsjednik Udruženja njemačkih nogometnih sudaca, Volker Roth, zakazao je u četvrtak sastanak na koji moraju doći 42 suca koliko ih je na popisu za vođenje utakmica I. i II. Bundeslige. na tom sastanku bit će im priopćena odluku Saveza o zabrani klađenja na rezultate nogometnih utakmica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roth će od sudaca zatražiti i da potpišu novi kodeks ponašanja na temelju kojega će svaki sudac koji se ogriješi o njegove propise biti ekspresno suspendiran. Ukoliko neki od sudaca odbije potpisati novi kodeks ponašanja bit će automatski skinut sa sudačke liste za ovu prvenstvenu sezonu.

(Hina) xmi ymi

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara