Novo srebro: Kostelić uzeo svoju treću olimpijsku medalju!

Novo srebro: Kostelić uzeo svoju treću olimpijsku medalju!

Tekst: M.Č. / Totalsport
Foto: AFP

IVICA KOSTELIĆ osvojio je srebrnu medalju u slalomu na ZOI u Vancouveru. Olimpijski je pobjednik postao Talijan Giuliano Razzoli, a bronca je pripala Šveđaninu Andreu Myhreru.

Ivičin srebrni hat-trick i deveta olimpijska medalja obitelji Kostelić

Treća je to medalja za Hrvatsku u Vancouveru, nakon biatlonske bronce Jakova Faka na 10 kilometara i Ivičina srebra u alpskoj superkombinaciji. Ukupno se radi o jubilarnom desetom hrvatskom zimskom olimpijskom odličju, odnosno o devetom obitelji Kostelić, šest ih je osvojila Janica (četiri zlata i dva srebra), a sada i treće Ivica.

Obistinile su se najave Ivice Kostelića kako u slalomu očekuje medalju - hrvatski je skijaš stigao do svoje treće kolajne srebrnog sjaja na  Olimpijskim igrama. Zlato mu je izmaklo za malih 16 stotinki, koliko je ispred Ivice uspio zadržati vodeći iz prve vožnje i ukupni pobjednik Razzoli, a ovogodišnji pobjednik noćnog slaloma na Sljemenu tako je ponovio uspjeh legendarnog sunarodnjaka Alberta Tombe koji je zlatni u slalomu također bio u Kanadi, prije 22 godine u Calgaryju.

Vjerovali ili ne: Austrijanci ostali bez medalje u pet disciplina!

Kostelić je još nakon prve vožnje izjavio kako "srebro nije daleko", a u tom se tonu i rasplela druga vožnja, u kojoj su Slovenac Valenčić i Austrijanac Raich prosuli prednost pred Ivicom. Nakon prve vožnje Razzoli je imao prednost pred Valenčićem od 43, a pred Ivicom 58 stotinki. Benjamin Raich bio je treći i činilo se kako će Austrijanci konačno u posljednjoj disciplini dohvatiti jednu medalju u muškoj konkurenciji. Ipak, Raich je na koncu završio na četvrtom mjestu, a medalja mu je izmakla za pet stotinki. Nevjerojatan je podatak da je skijaška velesila Austrija u Vancouveru ostala bez ijedne muške medalje.

Već je prva vožnja najavila ludu završnicu - iako će svi skijaški stručnjaci reći kako u muškom slalomu postoji barem 15 legitimnih kandidata za medalju, malo tko je očekivao takav poredak nakon prvog laufa. Amerikanci Ligety i Miller, kao i Austrijanac Pranger, nisu uspjeli doći do cilja, a potpuno je podbacio vodeći slalomaš u Svjetskom kupu Reinfried Herbst (deseti u konačnom poretku) koji je zaostao više od sekunde.

U trenutku kad je došlo vrijeme za start Ivice Kostelića u drugoj vožnji, vodeći je bio Andre Myhrer koji je na kraju zaostao za 44 stotinke za pobjednikom. Prva mu je to olimpijska medalja u životu, a do nje je došao nakon što je u prvoj vožnji bio tek na desetom mjestu.

Natko Zrnčić-Dim je utrku završio na 19. mjestu, nakon što je u prvom laufu bio 23., dok je Danko Marinelli zauzeo 32. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZOI, slalom skijaša:

1. Giuliano Razzoli (Ita) 1:39.32

2. Ivica Kostelić (Hrv) +0.16

3. Andre Myhrer (Šve) +0.44

4. Benjamin Raich (Aut) +0.49

5. Marcel Hirscher (Aut) +0.88

...

19. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +2.67

...

32. Danko Marinelli (Hrv) +8.01

...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara