Nowotny: Iznenadila me toplina Zagrepčana

Nowotny: Iznenadila me toplina Zagrepčana

SIMPATIČAN, jednostavan i skroman, prvi je dojam koji je Jens Nowotny ostavio prilikom potpisa trogodišnjeg ugovora sa zagrebačkim Dinamom. Bivši kapetan njemačke reprezentacije i Bayera je u Plavom salonu svečano potpisao ugovor sa Zdravkom Mamićem te izrazio zadovoljstvo dolaskom u Zagreb.

"Puno informacija o Dinamu dobio sam od Marka Babića, Borisa Živkovića i Zorana Mamića s kojima sam igrao. Bilo mi je ključno doći u klub i zemlju u kojoj ću se dobro i ugodno osjećati i imati prijatelje." - kazao je novi Dinamov stoper.


Nowotny će sljedeće tri godine nositi dres s brojem 4

Njemački reprezetativac je imao puno problema s ozljedama, četiri puta je liječio ligamente, te vjeruje kako će ga naredne tri godine ozljede zaobići.

"Nakon zadnje povrede dokazao sam, u nastupima u Bundesligi i utakmici na Svjetskom prvenstvu, da sam potpuno zdrav. Odlično se osjećam i potrudit ću se donijeti Dinamu kvalitetu i pomognem u ciljevima kluba. Nisam imao dugu pauzu nakon Svjetskog prvenstva, trenirao sam i vjerujem kako ću brzo uhvatiti ritam." - kazao je Jens.

"Ove tri godine želim maksimalno pomoći da naša momčad napreduje. Moja želja je pokazati se u najboljem svjetlu pred navijačima, trudit ću se. Želim doprinjeti uspjehu ovog kluba." - najavio je.

U razgovoru s trenerom Nowotny je već razgovarao o načinu igre. Glavni zadatak bit će mu da Dinamo u sljedećoj sezoni primi što manje golova.

Jens tvrdi kako mu je prekrasno u Zagrebu, prijem na aerodromu bio je fantastičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjetio sam toplinu ljudi u Zagrebu, a to je upravo ono o čemu čovjek razmišlja kada odlazi igrati u inozemstvu." - dodao je.

Na pitanje novinara što kaže na izgled naših cesta, s obzirom da vozi Mercedes SLR, Jens se nasmijao i kazao kako to neće biti problem.

"Dobar dan, hvala, molim, dobro jutro, kako si, nema problema" - riječi su koje je Nijemac dosad naučio na hrvatskom jeziku, a u sljedeće tri godine imat će prilike usavršiti svoj hrvatski.


Potpisu je prisustvovala kompletna Dinamova momčad

Nowotny još uvijek ima reprezentativne ambicije

"Upravo je to jedan od razloga dolaska u Dinamo. Igrat ću međunarodne utakmice, u Ligi prvaka ili Ligi Kupa UEFA. Kroz utakmice i dobre Dinamove rezultate vjerujem kako ću i dalje biti član reprezentacije." - zaključio je Jens.

Nowotny u ponedjeljak odlazi u Njemačku po obitelj i stvari te će od srijede boraviti u Zagrebu. Ima dvoje djece, a kako je treće na putu, Zdravko Mamić se veseli što će već krajem godine u obitelj Nowotny biti i jedan Zagrepčanin, odnosno Zagrepčanka.

Srđan Hebar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara