Nowotny: Što sam odigrao to sam i zaradio

SAGA oko odlaska bivšeg njemačkog reprezentativca Jensa Nowotnyja iz zagrebačkog Dinama napokon je završena. Dinamo i Nowotny su sporazumno prekinuli ugovor, a Nowotnyju je isplaćena cifra od 350.000 eura.

Nakon što je ovo ljeto doveden u Zagreb i potpisao ugovor na tri godine u iznosu od 2 milijuna eura, Nowotny je najavljivan kao ogromno pojačanje za "Modre". Ipak, zbog slabe fizičke spreme i problema s ozljedama odigrao je samo 12 utakmica. A ni u njima se nije naročito proslavio.

Večeras je u Temi dana Nove TV prikazan ekskluzivni intervju s Nowotnyjem, održan prije njegova odlaska iz Zagreba.

"S Dinamom sam se našao prijateljski pa smo se isto tako i rastali. Sve je dogovoreno profesionalno, što sam odigrao to sam i zaradio. Sad je u mom životu nastala jedna nova situacija na koju se moram priviknuti", rekao je Nowotny.

Ozlijede su bile glavni Jensov problem za vrijeme njegova boravka u Dinamu i da je bio zdrav možda bi uspio nešto više napraviti u momčadi "Modrih", ali sudbina je htjela drukčije. "Naslutio sam problem u svojoj zadnjoj utakmici za Dinamo. Nisam mogao igrati bol je bila prevelika i uskoro je stigla liječnička potvrda da moram na operaciju. Moguće je da sam se prerano vratio na teren nakon prijašnje ozlijede, ali sad to ne možemo znati. Sad su moji ciljevi povratak u Njemačku, što uspješnija operacija i naravno oporavak." - dodao je.

Nowotnya uz Zagreb, kako sam kaže, vežu samo lijepe uspomene, a najdraži mu je doček koji mu je priređen u Maksimiru.

Upitan o igračkim uspomenama iz Hrvatske, odnosno jesu li one nešto ružnije od životnih Nowotny samo je odgovorio: "Ipak sam više utakmica dobio nego izgubio."

Nowotny Dinamu s novim trenerom predviđa svijetlu budućnost i smatra da su se stvari u klubu nakon Ivankovićevog dolaska znatno popravile: "Kuže je imao prijateljski pristup vođenju momčadi, on se oslanjao na hrvatsku nogometnu filozofiju i talenat svojih igrača. Ivanković ima jednu drukčiju, proeuropsku filozofiju nogometa. On svemu pristupa sustavno, s puno više organizacije i mislim da se to pokazalo kao bolje riješenje."

Nowotny će se uvijek rado sjećati i hrvatskih navijača, koji su, kako on kaže "fenomenalni", ali im je prije odlaska ipak poručio: "Neka navijanje ostane vezano samo uz sport, ne uz politiku ili išta drugo."

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara