Obitelj Gadafi kupuje Partizan?

OBITELJ libijskog predsjednika Moamera el Gadafija zainteresirana je za sudjelovanje u privatizaciji beogradskog kluba Partizan.

Kako javlja Kurir, Gadafijeva obitelj bi preko tvrtke Lafiko, čim se donesu potrebni zakoni, uložila svoj novac u Partizan. Njihova se tvrtka, koju je Gadafi osnovao 1981. godine s kapitalom od 1,5 milijardi dolara, bavi isključivo stranim ulaganjima.

Tvrtka je neko vrijeme imala 15 posto dionica talijanskog Fiata, ulagali su i u torinski Juventus te u solunski PAOK. U talijanski klub Perugiu Gadafi je ulagao kada je njegov sin Sadi pokušao igrati u tom klubu.

Iz Uprave Partizana demantirali su vezu s Libijcima, iako je predsjednik Partizana Ivan Ćurković kazao kako bi Partizanu dobro došao svježi kapital, te priznao da se ovo ljeto na Mediteranskim igrama susreo sa sinom libijskog predsjednika, Sadijem Gadafijem.

"Zašto ne, moguće je da obitelj Gadafi uloži svoj novac u Partizan, ali ja nisam upoznat s time da je ostvaren bilo kakav kontakt. Naprotiv, u klubu se još nisu vodile ozbiljne rasprave na temu privatizacije. Ali, kada bude donesen zakon i kada imovinski odnosi u sportu budu regulirani, tada će se stvoriti uvjeti za pregovore sa potencijalnim ulagačima." - kazao je predsjednik Partizana Ćurković.

"Iskreno, potrebno se mnogo toga dogoditi da bi Gadafi uložio svoj novac u Partizan, iako znam da su mu crno-bijele boje drage, jer je već kupovao dionice Juventusa i PAOK-a" - izjavio je Ćurković za list Start.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara