Obračun Roberta Prosinečkog i Ćire Blaževića

DANAS se na kioscima pojavio prvi broj sportskog tjednika Rekord u izdanju tvrtke Pros Press Roberta Prosinečkog.

Prije svega, lijepo je vidjeti da se nogometaš po završetku ili pred završetak karijere ne gura u politiku, vlast i saveze, već pokuša pokrenuti vlastiti projekt. Iako su sportski tjednici do sada u Hrvatskoj uglavnom unaprijed bili osuđeni na propast, Žutome od srca želimo sreću. S njegovim imenom i prezimenom izgledi za uspjeh već u startu su veliki.

Rekord je sportski tjednik na osamdesetak stranica u boji koji će izlaziti srijedom, a u kojem možemo očekivati niz ekskluzivnih intervjua. Od Maradone do Ronalda vjerojatno nema igrača koji neće pristati porazgovarati s Robertom ili dati intervju na njegovu molbu.

Rekord se tiska u 65,000 primjeraka a distribuirat će se u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, a u perspektivi i u Austriji, Njemačkoj, Belgiji itd. "Gdje god ima naših ljudi" - kaže Robert.

Rekord će po svome sadržaju i koncepciji biti ´news magazine´ koji će vrhunski sport pokrivati kroz autorske teme, reportaže, razgovore, komentare i vijesti tekstualno, fotografski i grafički, kazao je na predstavljanju u hotelu Sheraton glavni urednik Damir Klekar.

Za Rekord pišu provjerena imena poput Predraga Jurišića, Stjepana Karadžolea, Danijela Bračuna itd.

Predviđene su i dvije stalne kolumne, u kojima će pisati bivši nogometaš Slaven Bilić i košarkaški trener Aleksandar Petrović, a u magazinu će praktički biti zastupljeni svi sportovi, pa i oni malo poznati.

Nakon prvog broja prerano je davati ocjene. Jedina zamjerka s naše strane ide na dizajn. Dvojac "Božesačuvaj" poznat po lucidnim reklamama, na Rekordu je po našem skromnom mišljenju podbacio. Ponajviše zbog nelijepih fontova, ali i nekolicine drugih detalja, Rekord vizualno zaostaje desetak godina za časopisima sličnog tipa u svijetu.

Ćiro: Da sam te uveo u igu protiv Francuske, bili bi u finalu milijun posto

U prvom broju Prosinečki se sučelio s trenerom koji je uvelike obilježio njegovu karijeru, Ćirom Blaževićem. Razgovarali su o razlozima zbog kojih je Ćiro Žutog potjerao iz Dinama u Zvezdu, o reprezentaciji, podsjećali su se na prve kontakte.

Prvi puta javno Ćiro je krivicu za odlazak Prosinečkog iz Dinama prebacio na Antu Pavlovića, ustvrdivši kako je sam uvijek znao da će Prosinečki biti velik igrač.

Vezano uz polufinalnu utakmicu SP-a u Francuskoj, Ćiro se "lupa u glavu" što Prosinečkog nije uveo u igru. Da ga je uveo u igru "prošli bi milijun posto" - rekao je Ćiro.

Prepričali su i jednu zanimljivu anegdotu sa samih početaka "suradnje". Ćiro je upao u svlačionicu i pitao Prosinečkog "Ti, Žuti, jel pušiš?". "Ne, ne pušim" - odgovorio je Prosinečki. "A čiji je onda Marlboro u tvome kaputu?"

Intervju s nizom zanimljivih podataka i anegdota iz bogate arhive njihovih sastanaka i rastanaka, prihvaćanja i odbacivanja, pročitajte u Rekordu, koji se od danas može kupiti na kioscima za 12 kuna.

Već zbog Žutog vrijedi otići do kioska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara