Odbrojavanje do odluke u Cardiffu

DANAS u 11:30 po hrvatskom vremenu Izvršni odbor UEFA-e u Cardiffu će odlučiti tko će biti domaćin europskog nogometnog prvenstva 2012. godine.

Nakon mjeseci priprema i rada, hrvatsko-mađarski tim za kandidaturu danas čeka presudu dvanaestorice članova IO-a zaduženih za "vaganje" kandidatura i odluku hoće li hrvatska 2012. dobiti najveći sportski događaj u svojoj povijesti, a treći najveći sportski spektakl na svijetu.

Iako se stranice hrvatskih medija već mjesecima pune izjavama čelnika HNS-a da je domaćinstvo Eura u Hrvatskoj i Mađarskoj već praktički gotova stvar, nekoliko dana prije konačne odluke u stranim smo medijima mogli "opipati puls" ostatka nogometnog svijeta. Optimizam u HNS-u naglo je splasnuo.

Prema svjetskim medijima i kladionicama, Italija je favorit. Talijani su svjetski prvaci, posjećenost njihove druge lige je veća od posjećenosti hrvatske i mađarske prve lige zajedno, a stadioni, smještajni kapaciteti i opća infrastrukutra potrebna za organizaciju ovako velikog natjecanja svjetlosnim su godinama ispred naših. Ukrajina i Poljska, pokazale su kladionice, u ovoj su utrci autsajderi.

Dobijemo li Euro usprkos malim šansama koje imamo na kladionicama, moći ćemo biti sigurni da je hrvatsko-mađarski tim zaista odradio najbolji posao i da je naša kandidatura najbolja. Čim bude objavljena, odluku UEFA-e o domaćinu Eura 2012. saznajte na Indexu.

Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara