Odlaze li Prašnikar i Zahović?

NAKON poraza od Hrvatske u kvalifikacijama za odlazak na europsko prvenstvo u Portugalu bijes slovenskih navijača, a i sportskih novinara, najviše je okrenut prema izborniku Bojanu Prašnikaru i najiskusnijem igraču Zlatku Zahoviču.

Zahovič je izjavom nakon utakmice izjavom da je jedan ciklus završen i da bi priliku trebalo dati mlađim igračima možda i najavio svoj odlazak, a među onima koji zahtijevaju odlazak Prašnikara najviše je pobornika treorije da bi selektorsko mjesto opet trebao preuzeti Srečko Katanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prašnikaru se najviše zamjera potpuno zatvorena igra, odnosno "bunker", te uvrštavanje u ekipu fizički nespremnih igrača. Prevladavaju ocjene da je on previše računao na psihičku pripremu i atmosferu u okršaju s hrvatskom reprezentacijom, dok je Katanec bio poznat po tome da je na pripremama trčao zajedno s igračima i inzistirao da mogu nastupati samo fizički spremni. Katanca inače nije bilo na utakmici na bežigradskom stadionu i on o reprezentaciji ne daje izjave još iz vremena svađe sa Zahovičem na svjetskom prvenstvu u Koreji.

Slovenski mediji većini svojih reprezentativaca daju vrlo slabe ocjene u jučerašnjoj utakmici, te pozivaju na "temeljitu reformu" domaće nogometne škole u kojoj se u presudnoj utakmici s Hrvatskom pokazao i nedostatak "fanatizma", a ne samo kreacije i ljepote koje za slovensku ekipu ni ranije nisu bile vodeće odlike.

"Slovenija ostala pred vratima raja", "Hrvate u Portugal odveo Pršo" i "Kraj jedne bajke" neki su od karakterističnih naslova u slovenskim novinama koji pobjedu Hrvatske realno procjenjuju kao potpuno zasluženo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara