Odmotava se klupko: Vidić ucjenjivao pred SP 2006?

Odmotava se klupko: Vidić ucjenjivao pred SP 2006?

Foto: AFP

ODLUKA Nemanje Vidića da se oprosti od reprezentativnog dresa izazvala je veliku buru u Srbiji, a cijeli slučaj prokomentirao je i bivši izbornik Slobodan Santrač.

"Ne bih ulazio mnogo u bit problema, ali koliko ja znam, njegovi problemi sa reprezentacijom počeli su pred SP u Nemačkoj 2006. godine. Najbolje je da nazovete Iliju Petkovića i pitate ga kako se Vidić tada ponio. Ne bih o tome ja da govorim", rekao je Santrač.

"Koliko sam upoznat, on je imao plan po kojem je kraj reprezentativne karijere vidio poslije EP-a na koje se nismo plasirali. Dakle, pojedincima u FS-u je već najavio oproštaj. Ne znam zašto se odlučio na taj korak, možda zbog toga što ulazi u etapu karijere kada su povrede sve češće, a znamo svi u koliko zahtjevnoj ligi igra. Pričati o njemu kao igraču je suvišno, trofeji i statistika sve govore, ali isto tako imali smo prilike gledati jednog Vidića u Unitedu, a drugog u reprezentaciji. I to mogu da razumijem, velika je razlika između kluba i reprezentacije. U reprezentaciji svaka utakmica je nova premijera, a u klupskom dresu je sasvim druga priča. Vjerujem da je došlo do zasićenja i odatle ova reakcija", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Ilija Petković nije bio od velikih riječi...

"Ne, neću o tome pričati. Ne želim se osvrtati natrag.Jednog dana, možda... Sada, ne! Što sam ja morao napraviti poslije SP.a u Njemačkoj, da odem na Terazije i objesim! se? Ne, i pokraj svega bio sam ponosan na činjenicu da smo onako superiorno ostvarili plasman na SP, a sve ono što se tamo događalo zaslužuje dugu i veliku priču. Jedina normalna reakcija je ona Dejana Stankovića. U reprezentaciji je skoro 13 godina i osjetio je pravi trenutak, a svi ostali su otišli ničim izazvani. Ne mogu razumjeti da mlad čovjek otkazuje jednu svjetsku predstavu, kvalifikacije za SP, pogotovo sada kada je reprezentaciji najteže. U redu, doživjeli smo neuspjeh u kvalifikacijama za EP, neuspjeh koji je svima teško pao, ali ne treba odustajati, važno je sada ustati, biti jak. Iskreno, bojim se da tu nije bilo nekih savjetnika", rekao je.

"Nije smak svijeta. Vidić je u Unitedu sve osvojio, pokazao da je jedan od najboljih i bio je uzor mnogim dječacima. Upravo zbog toga je imao odgovornost više, obavezu da dobro razmisli. A reprezentacija? Odlazili su iz reprezentacije i veći igrači od Vidića, a nogomet se i dalje igrao", dodao je na kraj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara