OI gluhih: Svečani doček zlatnih rukometaša

OI gluhih: Svečani doček zlatnih rukometaša

VELIKI broj navijača, rodbine, prijatelja i sportskih uglednika dočekao je danas u zagrebačkoj zračnoj luci hrvatsku rukometnu reprezentaciju gluhih koja je na 20. Olimpijskim igrama gluhih u Melbourneu osvojila zlatnu medalju.

Nakon 32 sata leta iz Australije preko Kuala Lumpura i Frankfurta zrakoplovom Croatia Airlinesa umorni rukometaši su konačno stigli u domovinu sa zlatnim olimpijskim odličjima, osvojenim nakon šest pobjeda u nizu, od kojih će se pogotovu pamtiti trijumf u finalu nad Amerikancima 43:26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rukometaše, ali cijelu olimpijsku reprezentaciju sa jednim hrvačem i dva strijelca u zračnoj su luci dočekali predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, dogradonačelnik Zagreba Milan Bandić, saborska zastupnica Vesna Škulić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Romana Caput Jogunica, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran i mnogi drugi uglednici.

Navijači su posebno pozdravili najboljeg igrača i strijelca turnira Splićanina Marija Bašića, kojem je u finalu slomljen nos i zub, te najboljega vratara turnira Karlovčanina Deana Šagovca.

Zbog obiteljskih obveza u Australiji su ostali kapetan ekipe i predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih Marijo Lušić i njegov 15-godišnji sin Oliver, koji je najmlađi osvajač zlatne medalje na Igrama u Melbourneu.

Zanimljivo je da su u frankfurtskoj zračnoj luci gluhe rukometaše pozdravili također, olimpijski pobjednici, članovi hrvatske rukometne reprezentacije koja je otputovala na Svjetsko prvenstvo u Tunis.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara