Olić: Podići ću Hamburg na noge

IVICA OLIĆ u Hrvatsku je stigao u "elementu". Sve i da je htio, nije mogao sakriti zadovoljstvo zbog nedavnog preseljenja na njemačke travnjake. Hamburg, klub koji je unatrag godinu dana prošao put od vha do dna, nešto poput light verzije našeg Kamen Ingrada, i trenutačno za primarni cilj ima ostanak u ligi, prirastao je Oliću uz srce.

"Iskreno, jako sam sretan što igram nogomet u Njemačkoj. Siguran sam da je to bio pravi potez. Sada mi ostaje da zajedno s ekipom postignem bolje rezultate, da podignemo klub na noge. Hamburg ima strašnu ekipu i već sljedeće godine to će se vidjeti. Zasad su misli usmjerene na Bundesligu. No kažem, dogodine ćemo Hamburg vratiti tamo gdje pripada, u sam vrh njemačkog nogometa."

29 bodova iz 26 utakmica. A na početku sezone, pucalo se na Ligu prvaka..

"Problem se definitivno dogodio u igračima jer nije lako kad kreneš u sezonu s jasnom namjerom da se boriš za vrh, a onda krene po zlu i klub polako sve dublje tone. Skupilo se ozlijeđenih igrača, palo je samopouzdanje a kad se to dogodi, onda i jedna velika momčad poput Hamburga izgleda strašno. Ali, čim sam došao shvatio sam da ćemo promijeniti stvari na bolje. Kada sam dolazio iz Rusije, Hamburg je bio u katastrofalnoj situaciji, ali se nisam ni sekunde dvoumio. Sada istim žarom vjerujem da ćemo izboriti ostanak u ligi i što je najvažnije, cijela je momčad uvjerena." - zračio je golemim optimizmom.

Prve dojmove tek skuplja i  kaže da ne zna kako hrvatski igrači kotiraju u Njemačkoj. Ali vjeruje da rezultati naše reprezentacije ne mogu proći nezapaženo. Jednako kao što njegovi golovi ne prolaze nezapaženo u Njemačkoj. No, Olić je nešto dalje od udarnog sastava reprezentacije. Prednost bi u slučaju izostanka otkrića zvanog Mladen Petrić, Bilić ipak mogao dati Bošku Balabanu. Ili Igoru Budanu?

"Nisam opterećen. Meni je glavna stvar zdravlje i činjenica da sam zajedno s reprezentacijom. Budem li igrao, kao i uvijek ću dati sve od sebe. Što se utamice tiče, kvaliteta je na našoj strani, i tu uopće nema dvojbi. No, kad ti dođe ekipa koja na Old Traforrdu odigra 0:0, onda trebaš biti maksimalno oprezan. Igramo kod kuće gdje moramo dobiti svakoga, pa tako i Makedoniju." - zaključuje Olić razgovor za Index.

D.R.
Foto: M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara