Olić: S Argentinom ćemo igrati sve, samo ne prijateljsku utakmicu

IVICA OLIĆ nakon šest dugih mjeseci izbivanja s terena u reprezentaciju se vraća baš kad je najpotrebnije. Posljednje što je odigrao u kockastom dresu bio je spektakl protiv Brazila, a prva ga nakon povratka očekuje jaka Argentina. No, za razliku od Carioca, s kojima su naši igrali za gušt i publiku, s Gaučosima će igrati sve, samo ne prijateljsku utakmicu.

"Igramo protiv dvostrukih svjetskih prvaka, poslije Brazila čeka nas novi, veliki izazov. Sve, samo ne prijateljska utakmica, rekao bih. Jako sam sretan što se vraćam baš protiv Argentine. Već sam mjesec i pol dana u punom programu, odradio sam kompletne pipreme s klubom, važno je da ne zaostajem. Bio sam i na kontroli kod doktora koji me operirao, kazao je da slobodno mogu igrati." - započeo je Olić.

Izbornik Zlatko Kranjčar već neko vrijeme najavljuje kako će naš napadač u Baselu na raspolaganje dobiti nekih 30-minuta. No, Cico tvrdi i kako Olić medijima neće priznati strah, koji nakon tako dugog izbivanja, prilikom povratka, mora postojati.

"S izbornikom sam se dogovorio da ću dobiti svoju minutažu, bit će to navjerojatnije jedno poluvrijeme. Što se mog kluba tiče, maksimalno me podržavaju, pa i njima je u interesu da igram, da se pripremim i da budem što spremniji za prvenstvo." - kazao je Ola na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li se uopće govoriti o razlikama u igri Argentine i Brazila, koji smo djelomično upoznali u Splitu, ili naši reprezentativci te dvije momčadi smatraju jednakim prijetnjama?

"Te dvije momčadi vrh su svjetskog nogometa, nama je čast igrati protiv njih. Bolje je da u pripremama igramo s jačim ekipama, da vidimo gdje smo i koje su nam mogućnosti. Prije SP-a u Japanu nismo imali tu sreću da igramo pripremne utakmice s tako jakim reprezentacijama. Kad se vratim u to vrijeme od prije četiri godine, to se na da usporediti s ovim sada. Nisu to bile prijateljske  utakmice na nivou ovih sada, ali za Japan je išla jedna sasvim druga reprezentacija. Sada smo uigraniji, imamo svoj prepoznatljiv stil kojeg se držimo. Uostalom, pokazali smo da možemo igrati sa svakim." - dodao je.

Kad smo ga zamolili za prognozu, nije dvojio. Argentinu na SP-u vidi najmanje u polufinalu ili finalu, a kako tvrdi, na postoji razlog zbog kojeg ne bi otišli do samog kraja. Oko prognoze za utakmicu u Baselu složila se većina naših reprezentativaca. I Ola tvrdi da bi odmah potpisao remi, iako bi strašno volio izaći kao pobjednik. Ove riječi najbolji su pokazatelj onoga što našu reprezentaciju u srijedu čeka na terenu St. Jacob parka.

D.R.
Foto: Dragan Predojević
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara