Opsada Poljuda: Hajduk dramatično izbjegao stečaj

Opsada Poljuda: Hajduk dramatično izbjegao stečaj

HAJDUK je doslovce u posljednjim trenucima uplatio dug od dva milijuna i 178 tisuća kuna na račun Hrvoja Vukovića te je tako izbjegao stečaj, odnosno ispadanje u treću ligu.

Podsjetimo, na sudu je određeno da nogometni klub Hajduk do ponedjeljka 10. ožujka 2008. godine u 12 sati treba isplatiti bivšem braniču Hajduka Hrvoju Vukoviću nešto više od dva milijuna kuna.

U dramatičnom raspletu, čelnici Hajduka uplatili su taj novac nekoliko minuta prije isteka roka. Kako je to izgledalo jutros prenosi Glas Dalmacije.

Nešto iza deset sati na Poljudu su se počeli okupljati članovi Skupštine, nakon toga pred stadion je stigla i Torcida.

"Kosti se okreću ljudima u grobu! Nemoj slučajno da odemo u stečaj! Dužan si svima nama", čuli su se povici iz skupine Hajdukovih navijača nakon što je u 10.15 sati pored njih prošao, ulazeći na stadion, predsjednik Željko Jerkov.

"Nisam nikome ništa dužan", uzvratio je Jerkov, prolazeći pored izvješenog transparenta pred glavnim ulazom na kojem piše "Stečaj Hajduka - naša smrt".

Jerkov, navodno, u jednom trenu i ponudio ostavku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negdje oko 11 sati čelnici Skupštine predvođeni predsjednikom dr. Antom Nosićem i potpredsjednikom Mirkom Klarićem te predsjednikom Nadzornog odbora Miljenkom Dražićem spustili su se s drugog kata poljudskog stadiona, gdje su razgovarali s predsjednikom Jerkovom.

Tada počinje njihov sastanak nakon kojega će se vrlo skoro oglasiti i na konferenciji za novinare. Navodno je, kako bruje poljudski kuloari, tada i predsjednik Jerkov ponudio ostavku, potom je i povukao.

Nešto iza 11.45 sati završio je prvi dio sastanka, a nastavak je u 13.30 sati. Skupštinari su potom oko 11.50 sati, dakle, svega desetak minuta prije isteka roka, krenuli prema jednoj od banaka gdje će izvršiti prijenos sredstava s Hajdukova, na račun Hrvoja Vukovića.

Međutim, važno je napomenuti, kako s obzirom da se takav epilog dogodio isključivo zaslugom skupštinara, koji su dali nalog za uplatu mimo volje aktualne Uprave, pitanje je kakva je budućnost Željka Jerkova na Poljuda.

Dodajmo kako je Vukovićev zastupnik Tomislav Krka rekao da su ga kontaktirali ljudi iz Hajduka i poručili mu da idu podmiriti dug prema njegovom klijentu.

"Čim dobijem uplatnicu o plaćenim sredstvima povući ću zahtjev za otvaranjem stečaja", rekao je Tomislav Krka.

V.B.
Foto:V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara