Osijek u srpnju ugošćuju najbolje europske strijelce

Osijek u srpnju ugošćuju najbolje europske strijelce

HRVATSKA točnije grad Osijek, ovog će ljeta biti domaćin još jednog velikog sportskog događaja, Europskog prvenstva u streljaštvu - EPSO ’09. Najbolji europski strijelci tako se vraćaju u Osijek nakon 24 godine, naime, grad na Dravi već je bio domaćin ovog natjecanja daleke 1985.

Obnovljena streljana na Pampasu tako će drugi puta svjedočiti uzbudljivom sportskom događaju na kojem će do odličja pokušati doći više od 1100 natjecatelja iz 45 europskih zemalja u sveukupno 38 disciplina. Predsjednik Organizacijskog odbora i osječki gradonačelnik g. Anto Đapić istaknuo je zadovoljstvo što će njegov grad od 12. do 26 srpnja ponovno predstavljati Hrvatsku u očima sportske i streljačke Europe.

“Zadovoljstvo mi je što mogu predstaviti novi veliki sportski događaj u Osijeku i Hrvatskoj. Kao i prije 24 godine, najbolje europske strijelce ugostit će dvorana na Pampasu. Za tu prigodu ona doživljava obnovu i očekujemo početkom srpnja ona zabljesne u novom ruhu kako bi svi natjecatelji, ali i prateće osoblje bili zadovoljni objektom. Ovaj projekt od velikog je značaja i za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, ne samo u smislu promocije, nego i u gospodaskom smislu, posebice turističkom. Svim natecateljima želim dobre rezultate, a posebno našim reprezentativcima”, rekao je Anto Đapić

“Hrvatski olimpijski odbor ponosan je na uspjehe naših streljača, posebno olimpijsku broncu Snježane Pejčić, ali i ništ manje vrijedne rezultate ostalih i s radošću očekujemo njihovu novu prigodu za dokazivanje. Vjerujem da dodatnog motiva našima ne treba, a organizatorima želim da sve završe na vrijeme i da imaju jedno uspješno natjecanje”, kaže glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop.

Dopredsjednik Organizacijskog odbora i predsjednik povjerenstva za marketing, promidžbu, informiranje i izdavaštvo g. Davor Krušelj govorio je o novoj opremi koja će biti postavljena na streljani. “Streljana na Pampasu imat će 120 mjesta s vrhunskom streljačkom opremom u koje spadaju elektronske mete SIUS ASCOR iz Švicarske, aparati za trap i skeet marke Matarelli s pratećom elektronikom Progeti. Biti će na EPSO-u 38 disciplina u malom i velikom kalibru, te letećim metama.”, rekao je Krušelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentativka i olimpijska bronca gđica Snježana Pejčić izazila je zadovoljstvo što će opet jedno veliko streljačko natjecanje biti u Hrvatskoj.

“Drago da se nakon Svjetskog prvenstva 2006. koje se održalo u Zagrebu,  opet kod nas održava jedno veliko natjecanje. Mi ćemo imati predstavnike u svim disciplinama i pokusati dati sve od sebe na domacem terenu. Nadam se da će nas doći podržati brojni gledatleji, s obzirom da je nakon Olimpijskih igara streljastvo malo popularnije kod nas.”, rekla je Snježana Pejčić, a njen kolega iz reprezenatcije Josip Glasnović složio se s njom i dodao:

“Žao mi je samo što streljana nije malo ranije završena pa da mi kao domaćini iskoristimo tu prednost. No, mi ćemo se dobro pripremiti i dostojno braniti boje lijepe naše, a ja osobno očekujem ulazak u finale, a tada je sve moguće, ni medalja nije isključena.”

Na kraju konferencije za medije potpisan je i Ugovor kojim Toyota postaje službeno vozlo natjecanja.

U sklopu prvenstva bit će održana i redovna skupština Europske streljačke konfederacije na kojoj će se izabrati novo vodstvo, a bit će održana i svečana sjednica kojom će se obilježiti 225 godina streljaštva u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara